Connect with us

Actualitat

Santanyí ret un homenatge als batles dels darrers quaranta anys

Santanyí ret un homenatge als batles dels darrers quaranta anys

Rafel Bonet, Cosme Adrover, Miquel Vidal i Llorenç Galmés

Amb motiu dels quaranta anys d’ajuntaments democràtics, l’Ajuntament de Santanyí va organitzar el passat dissabte un acte al Teatre Principal per tal de retre un sentit homenatge a totes aquelles persones que han sigut batles del municipi durant les últimes quatre dècades. Tot ells hi van poder ser presents.

Rafel Bonet va ser el batle de la transició, entre 1975 i 1979, any en el qual se celebraren les eleccions que Cosme Adrover va ser escollit per primer cop batle de Santanyí. Va estar al capdavant de la corporació des de l’any 1979 fins al 1999, i després Miquel Vidal va agafar el relleu, fins a l’any 2013. Catorze anys va tenir la vara Vidal, fins que la cedí a mitjan legislatura a Llorenç Galmés, qui governà fins a l’any passat. Des del mes de juny de 2019, Maria Pons, és la primera batlessa del municipi de Santanyí. L’acte va ser conduït pel primer tinent de batlia, Joan Gaspar Aguiló.

Rafel Bonet, molt emocionat, va ser el primer a dirigir-se al públic a qui va agrair l’estimació demostrada. Tot seguit, va ser el torn de Cosme Adrover, qui va recordar diverses anècdotes dels seus vint anys com a batle. Un període del qual va destacar fites importants, com la construcció de l’Institut de Santanyí, o la Casa del Mar on també s’ubica el Centre de Salut. Miquel Vidal també va voler destacar un projecte que va tirar endavant sota el seu mandat, i que no va estar exempt de controvèrsia, com és la Plaça Major de Santanyí. Tal com va recordar Vidal, va suposar un gran canvi per al poble, i també per al municipi, per la seva importància. Llorenç Galmés, batle durant sis anys, va agrair al poble la confiança i a tots els qui el van acompanyar durant el seu temps al capdavant del consistori.

Maria Pons va ser l’última en intervenir en l’acte, i va destacar el lligam que la uneix a cada un dels batles, i el repte que suposarà estar a l’altura de la feina que van fer els altres. Una vegada acabats els parlaments, es va fer entrega d’una vara, a cada un dels batles, com a símbol de respecte i record pels anys que van dedicar al consistori santanyiner.

Són tendència