Connect with us

Oci i Cultura

Peces del Museu d’Història de Manacor s’exposen al Museu Etnogràfic d’Eivissa

Peces del Museu d'Història de Manacor s'exposen al Museu Etnogràfic d'Eivissa

“Moble tradicional balear” fa referència a una selecció de mobles en miniatura que reprodueix mobles reals dels segles XIV-XIX

Aquest passat cap de setmana va tenir lloc la inauguració de l'”Exposicions 2020″, un conjunt de tres exposicions compreses pel Museu Etnogràfic d’Eivissa – Santa Eulària des Riu. Aquestes són: “Puget, nissaga d’artistes”, “Naus a l’horitzó… Corsaris a la mar!”, i “Moble tradicional balear”.

Aquesta darrera es tracta d’una col·lecció de 58 peces en miniatura prestada per part del Museu d’Història de Manacor amb motiu de l’exposició temporal, que durarà tot l’any. En concret, “Moble tradicional balear” fa referència a una selecció de mobles en miniatura que reprodueix mobles reals dels segles XIV-XIX que permet endinsar-se en el moble tradicional i l’evolució de l’ofici de fuster – ebenista a través del llegat dels germans Riera Torres – germans “Moreno”. Es poden observar Peces del Museu d'Història de Manacor s'exposen al Museu Etnogràfic d'Eivissaexemples de cadires de repòs dels segles XVII i de cadires policromades mallorquines amb seient de boga, del segle XVIII, i també un conjunt de llits, com els d’estil barroc amb capçal de tornejat salomònic i amb acabats de teixit de domàs vermell.

Aquesta col·lecció de mobles va ser realitzada per l’artesà Pedro Sancho i cedida per Perlas Majorica, propietari de la col·lecció, a l’Ajuntament de Manacor. Actualment la sala del Museu on s’exposaven els mobles ha estat desmuntada per reformes en les instal·lacions. Amb aquesta actuació l’objectiu dels dos museus és generar xarxa i aprofitar els recursos escassos que tenim els museus locals.

Són tendència