Connect with us

Societat

Vidres Gordiola, rebrà la distinció Ramon Llull

Vidres Gordiola

En reconeixement de la seva visió de l’art i l’artesania i per la seva capacitat de modernitzar-se

El Premi Ramon Llull del Govern de les Illes Balears és una distinció que té per objecte honorar i distingir, de manera individual o col·lectiva, les persones físiques o jurídiques que han destacat dins el territori de les Illes Balears pels serveis prestats en els àmbits cultural, esportiu, jurídic, empresarial, cívic, humanitari, d’investigació, de l’ensenyament i lingüístic. L’Executiu ha fet públic aquest divendres el llistat de persones o entitats que rebran aquest any aquesta distinció. Entre els reconeguts, hi figura la fàbrica de Vidres Gordiola, establerta en el municipi d’Algaida.

L’art de bufar vidre i treballar-lo forma part de l’ànima i el motor de la tradició mallorquina conreada des de 1719 en els forns vidriers de la família Gordiola. Al llarg de tres segles, a través de successives generacions, els artesans i mestres vidriers han anat modelant valuoses peces d’art en vidre bufat. I ho fan amb una tècnica que presenta un conjunt de valors històrics, immaterials, tecnològics i artístics que l’han fet mereixedora de reconeixement com a manifestació representativa del patrimoni cultural immaterial.

Vidres Gordiola continua apostant per l’evolució constant i el tracte pròxim cap als seus clients sense oblidar, des de l’inici, els valors fonamentals de l’empresa: afany de millora, màxima qualitat, dissenys clàssics i actuals. Les peces que surten dels forns tenen la mateixa fórmula de fa tres-cents anys.

Vidres Gordiola s’ha sabut adaptar als canvis, però sense perdre la seva essència, amb el propòsit que la societat mallorquina conservi el patrimoni cultural del vidre bufat i que aquest no desaparegui.

Premi Ramon Llull en reconeixement de la seva visió de l’art i l’artesania, i de la seva capacitat de modernitzar-se mentre es mantenen uns valors culturals permanents.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència