Connect with us

Comunitat

Nou trasllat d’un pacient amb oxigenació extracorpòria des d’Eivissa al Vall d’Hebron

Nou trasllat en avió ambulància d'un pacient amb oxigenació extracorpòria des d'Eivissa al Vall d'Hebron

Es tracta d’un home de 61 anys amb fracàs respiratori per pneumònia

El SAMU 61 ha coordinat un trasllat aeri d’un pacient amb la tècnica d’oxigenació extracorpòria (ECMO) des de l’Hospital Can Misses a l’Hospital Vall d’Hebron (Barcelona). Es tracta d’un pacient de 61 anys amb fracàs respiratori per pneumònia que hi ha estat transportat d’urgència aquesta matinada amb un avió ambulància B-250.

El dispositiu del SAMU 061 es va activar a les 20.30 hores d’ahir, després que el pacient ingressàs a l’UCI de l’Hospital Can Misses i es decidís traslladar-lo a Barcelona. En l’operació de trasllat han participat vuit professionals: quatre del SAMU 061 i quatre de l’Hospital Vall d’Hebron. Durant el trasllat li han aplicat la tècnica ECMO per tractar la insuficiència pulmonar però no ha necessitat suport cardíac.

La Gerència del 061 ha coordinat altres dispositius amb la tècnica ECMO. El mes de novembre es varen dur a terme amb èxit dos trasllats a l’Hospital Vall d’Hebron: el primer, el d’un pacient de 9 mesos amb una afectació cardíaca pulmonar, i el segon, el d’una dona de 43 anys amb una patologia pulmonar greu.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència