Connect with us

Opinió

Na Isabel, n’Encarnación i na Catalina

Na Isabel, n'Encarnación i na Catalina

Quins canvis que dóna la vida !

L’actuació de la regidora Isabel Montero Morán (Bloc x Felanitx) responsable d’Afers Socials, Tercera Edat, Sanitat i Igualtat de l’Ajuntament de Felanitx ha encès les xarxes socials arran de la denúncia de la portaveu del PP Catalina Soler Torres denunciant tracte de favor per encomanar feines de pintura al seu marit. Per aquest motiu demanà al batle Montserrat el seu cessament.

Na Isabel (com se la coneix familiarment a la Vila) anava de número 2 pel Bloc, just darrere el cap de llista, Joan Xamena, per allò de la quota del 50% i de partit. Els resultats de la llista progressista foren catastròfics com tothom sap i en Xamena dimití, com li pertocava. Ateses les circumstàncies n’Isabel quedà com a cap visible de la coalició, juntament amb Lluís Miquel Mestre, actual regidor de Medi Ambient.

Aquesta dona (na Isabel) si una cosa té és molta d’experiència política, ja que des del 2015 representa a la Sala els colors del Bloc, però abans, quan na Soler (Carraixeta) era batlessa també fou regidora defensant els colors del PP durant una legislatura. Quins canvis que dóna la vida!. Ara aquestes dues primeres espases es tiren els pots de pintura pel cap gairebé per un no res?.

Jaume Asens i Llodrà, Itziar González, Jordi Gorrió, Pla General, Més + Esquerra i l'OCB de ManacorEl temps del califat de na Soler els comandaments ciutadans del PP aterraven sovint per Felanitx, tant és així que el tàndem Estaràs – Matas fitxaren n’Encarnación Pastor Sánchez (Encarna) una dona extremenya (Orellana la Vieja, 1949) que s’establí a Portocolom els anys vuitanta on regentava el Restaurant Plaza (ja desaparegut) ubicat a la Plaça des Corso, essent una de les especialitats culinàries del local el tractament del bacallà. Aquesta dona d’empenta fou presidenta de la Casa de Extremadura a Mallorca i també de la Federació de Casas Regionales de les Illes Balears. Fundà una delegació de la Casa Extremadura a Felanitx i a la inauguració vingueren als càrrecs de la Junta i del Govern. Serviren productes d’aquella terra, inclòs un aguiat de xotet duit expressament per a l’ocasió. Res, tot un èxit de convocatòria. Aquesta casa aleshores també ha desaparegut.

A n’Encarna, el tàndem Estaràs-Matas, va arribar a anomenar-la consellera del Govern, d’Immigració i Cooperació del 2005 al 2007

Però, el més significatiu és que a n’Encarna l’anomenaren (Estaràs – Matas) consellera del Govern, d’Immigració i Cooperació del 2005 al 2007. Conten per Felanitx que a part de la feina de captació dels vots dels immigrants-forasters, viatjava moltíssim a l’Argentina i més concretament a San Pedro on hi ha una nombrosa colònia de descendents de mallorquins i concretament de felanitxers. Després fou diputada al Parlament a la VII legislatura.

En temps del presidiari Matas tot, tot, era possible, per aquest motiu i de tant en tant convé fer un poc de memòria. N’Encarna, una vegada acabada la legislatura se n’entornà a la seva terra, al seu poble Orellana la Vieja.

Són tendència