Connect with us

Actualitat

Els aparcaments d’Es Trenc han de “regular l’afluència de visitants”, diu el Govern

Armengol qualifica de “fita històrica” la declaració del parc natural

El conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha assenyalat durant la seva visita al Parc Natural Maritimo terrestre d’Es Trenc-Salobrar de Campos que els aparcaments han de servir per “regular l’afluència” que aquest espai natural rep diàriament.

Al costat de Vidal, han participat en la visita, que ha tingut lloc el dia després que el Parlament hagi aprovat la declaració de la zona com a parc natural, la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el vicepresident, Biel Barceló.

Armengol, ha assegurat que aquesta declaració constitueix una “fita històrica” en aquesta legislatura, que “respon a una demanda social” expressada des de fa gairebé 40 anys.

Així, ha ressaltat “l’alt valor ecològic i paisatgístic d’És Trenc-Salobrar de Campos, un dels espais més emblemàtics de Balears i de tot el Mediterrani”, motiu pel qual “era necessari impulsar definitivament la protecció, per garantir la sostenibilitat i l’equilibri de la flora i la fauna”.

Pel seu costat, el vicepresident ha dit que “per fi ha arribat aquesta declaració, que representa un avanç molt important per a la protecció del nostre territori”.

A més, Barceló s’ha referit a dos projectes finançats amb l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) que “ja afecten al parc, un projecte de senyalització dels espais que es troben en la Xarxa Natura 2000 i una convocatòria que beneficiarà explotacions agràries que es trobin en espais naturals protegits com aquest”.

Respecte als aparcaments -la llei fixa un màxim d’1.500 vehicles simultàniament-, que es distribuiran en tres zones habilitades i dissuasòries, Vidal ha dit que quan es parla d’ells es refereixen a “la capacitat de càrrega d’aquest espai”. “Estem parlant d’un espai natural protegit que té una capacitat de càrrega limitada, i en el qual hem de protegir uns valors ambientals”, ha dit.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència