Connect with us

Oci i Cultura

‘Culturàlia’ pretén potenciar i fer visible la immensa vida artística i cultural de Manacor

'Culturàlia' preten potenciar i fer visible la immensa vida artística i cultural de Manacor

La programació d’aquest any, que ha estat presentada aquest dimecres, inclou cinema, exposicions i concerts entre moltes altres propostes

Aquest dimecres, ha tingut lloc a l’Espai d’Art i Humanitats la presentació del programa de Culturàlia, el cicle cultural que recull la programació d’hivern – primavera del departament de Cultura de l’Ajuntament de Manacor. 

El cicle cultural ofereix fins a vint-i-nou activitats que acolliran diferents espais culturals del municipi. Començarà dia catorze de febrer amb l’exposició commemorativa “L’Auca de Guillem d’Efak”, amb dibuixos de l’il·lustrador manacorí Toni Galmés i textos de l’especialista en auques Joan Vilamala.  

Quant a exposicions, n’hi haurà tres a l’Espai d’Art i Humanitats i al Museu d’Història de Manacor, a més de la VI edició de la Mostra d’Escultura al Carrer.

Quant a concerts de música clàssica, n’hi haurà cinc, entre els quals destaca el del pianista Andreu Riera, qui farà parella amb Pascual Martínez, clarinetista integrant de l’Orquestra Filharmònica de Nova York. Interpretaran Obres de Schumann, Brahms, Pierne, Cahuzac, Debussy i Poulenc.

En l’apartat de cinema, continua la col·laboració amb 39 Escalons, amb la projecció de documentals, pel·lícules i dos tallers. Destaca la presència dels directors Eva Vila Purtí i José Luís Guerin – guanyador d’un premi Goya al millor documental el 2001 –, de qui es projectarà el migmetratge “De una isla”. A més, impartirà un taller de cinema la primera setmana d’abril.

'Culturàlia' preten potenciar i fer visible la immensa vida artística i cultural de Manacor

A la presentació hi han estat presents Mateu Marcé, regidor de Cultura, i Llorenç Carreras, tècnic de Cultura. Segons Marcé, “hi tenen cabuda una gran diversitat d’activitats culturals gratuïtes amb l’objectiu de promoure l’art, la música clàssica, el cinema d’autor i els concerts en català entre d’altres”.

Enguany, i com a novetat, Culturàlia inclou el cicle Cinema Lliure a la Biblioteca, que uneix les biblioteques de Catalunya, Balears i Occitània. Es tracta d’un espai on intercanviar realitats de franc mitjançant els documentals produïts a cada territori de l’Euroregió Pirineus Mediterrània. La Biblioteca de Manacor hi participa per primera vegada i s’hi projectaran tres documentals, entre els quals destaca “Els ulls s’aturen de créixer”, de Javier García Lerín, un film de  melancòlica bellesa que captura la trajectòria vital i musical del cantautor manacorí Miquel Serra.

L’edició d’enguany inclou com a novetat el cicle Cinema Lliure a la Biblioteca, que uneix les biblioteques de Catalunya, Balears i Occitània

També per primera vegada l’Ajuntament de Manacor participa en el festival Barnasants, amb un concert d’Ovidi 25. Borja Penalba, Mireia Vives, David Fernàndez i David Caño retran homenatge a Ovidi Montllor en un concert a l’auditori del Conservatori de Manacor.

Finalment, i en el marc de la I Fira de les Dones, el departament d’Igualtat ha organitzat els concerts de Río Ciclo i Jo Jet i Maria Ribot, que presentaran els darrers treballs discogràfics.

A la presentació hi han estat presents Mateu Marcé, regidor de Cultura, i Llorenç Carreras, tècnic de Cultura. Segons Marcé, “hi tenen cabuda una gran diversitat d’activitats culturals gratuïtes amb l’objectiu de promoure l’art, la música clàssica, el cinema d’autor i els concerts en català entre d’altres”. Així, “Culturàlia té en compte no només les diferents disciplines artístiques sinó els diferents públics i interessos”, ha afegit. Els dos ponents han coincidit que l’Ajuntament ha de potenciar i fer visible la immensa vida artística i cultural del municipi. 

Culturàlia també fomenta la col·laboració entre els departaments de Cultura, Educació i Igualtat – Espai d’Art i Humanitats, Servei de Biblioteques, Institució Alcover, Àrea de Gestió Cultural, Museu de Manacor i Conservatori Municipal –, així com amb entitats i associacions –el Cinema Club 39 Escalons, Col·lectiu de Dones Llevant, etc.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com