Connect with us

Comunitat

Les Illes disposaran d’un Monitor Balear de l’Habitatge (MOBHA)

Oblidats i deteriorant-se: El nucli urbà de Manacor té més de 80 edificis d'habitatges sense acabar

Aquesta nova eina administrativa permetrà disposar d’una radiografia de l’habitatge i els seus preus

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, acompanyat del director d’Habitatge, Eduardo Robsy, i juntament amb el director tècnic de la Fundació Impulsa, Antoni Riera, han presentat avui la creació del Monitor Balear de l’Habitatge (MOBHA), un instrument que permetrà disposar, entre d’altres dades, de la radiografia de la situació real dels preus de l’habitatge a les Illes Balears.

El conseller ha emmarcat la creació del Monitor d’Habitatge en el conjunt de mesures extraordinàries en matèria d’habitatge que la propera setmana es presentarà a la Mesa d’Habitatge. Construcció d’HPO, agilitació de tràmits administratius, col·laboració pública-privada per facilitar l’accés a l’habitatge i una radiografia rigorosa de l’habitatge a les Illes, a través del MOBHA; són els eixos de les noves mesures.

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha escollit l’ aliança amb Ia Fundació Impulsa per l’experiència de l’entitat, que disposa del seu Monitor de la Competitivitat de les Illes Balears i, en aquest sentit, és l’entitat adequada per aprofundir en el desenvolupament del Monitor Balear de l’Habitatge.

El primer objectiu del Monitor  de l’Habitatge serà la radiografia dels preus de l’habitatge a les nostres Illes. La previsió és que en un termini màxim d’un any es pugui tenir una primera informació sobre aquesta situació. Per primera vegada a les Illes Balears hi haurà dades públiques, objectives i territorialitzades sobre el preu real de lloguer i compravenda dins el mercat immobiliari.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència