Connect with us

Esports

Alerten sobre la massiva publicitat relacionada amb el joc en els equips professionals de futbol

Alerten sobre la massiva publicitat relacionada amb el joc en els equips professionals de futbol

Aquesta és una de les conclusions de la Comissió Tècnica de l’Observatori del Joc Online (OJO)

La Comissió Tècnica de l’Observatori del Joc Online (OJO) s’ha reunit amb l’objectiu de seguir fent feina en favor de la prevenció dels efectes negatius del joc en línia. A partir d’ara, l’Observatori comptarà amb la participació del Col·legi Oficial de Psicòlegs de les Illes Balears (COPIB). L’òrgan col·legiat serà un assessor més en el grup de treball que controla i analitza l’àmbit del joc a l’esfera en línia i aportarà una visió clínica de les problemàtiques derivades de les addiccions al joc.

Una altra de les qüestions tractades a la reunió de l’Observatori del Joc Online ha estat la incidència de la publicitat de les apostes esportives en línia i de manera presencial. Aquest és, de fet, un dels assumptes que més preocupen a la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius envers el joc. En un informe presentat en el marc de la comissió de l’OJO, queda palesa la presència massiva i generalitzada de publicitat relacionada amb el joc i les apostes en els equips de futbol de primera divisió de la lliga espanyola. Una publicitat en forma de patrocini o esponsorització que apareix de manera explícita a diferents suports, com les mateixes equipacions oficials dels equips i que, per tant, queda a l’abast de qualsevol persona, fins i tot de les més vulnerables, com poden ser els menors, els joves o els que pateixen algun tipus d’addicció relacionada amb el joc.

Aquest informe s’ha elaborat a mode informatiu i, a partir d’ara, es remetrà a la Federació de Futbol de les Illes Balears per tal de treballar mesures conjuntes capaces d’establir límits concrets entre el que és l’esport lúdic i les apostes esportives.

Aquesta és una primera passa en l’anàlisi de la incidència de la publicitat de les cases d’apostes esportives. Per això, l’Observatori del Joc Online no només vol posar l’accent en el futbol. Un altre dels objectius de l’OJO amb aquest informe també passa per posar-se en contacte en aquesta mateixa línia amb els clubs esportius en general de les Illes. Perquè tots en prenguin consciència i perquè, sobretot, serveixi de prevenció en l’àmbit de l’esport base.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència