Connect with us

Oci i Cultura

Felanitx concedirà la Medalla de la Ciutat a la Banda de Música

Felanitx concedirà la Medalla de la Ciutat a la Banda de Música

La distinció pretén reconèixer els mèrits de l’entitat al llarg dels dos-cents anys d’existència i activitat musical al municipi i a les Illes

L’Ajuntament de Felanitx aprovarà en el ple del pròxim dilluns la concessió de la Medalla de la Ciutat a l’Associació Musical Banda de Música de Felanitx. Es preveu que l’acte d’entrega de la distinció coincideixi amb la celebració del dia de les Illes Balears, dia 1 de març d’enguany a l’Auditori del poble.

El mes de setembre de 2019, el jutge instructor el regidor de Cultura, Xisco Duarte, va iniciar el procés perquè la banda obtingués la Medalla de la Ciutat, guardó que reconeix i constata els mèrits de la mateixa al llarg dels dos-cents anys d’existència i activitat musical al municipi i a les Illes. Segons Duarte “Aquesta entitat musical és l’hereva i la que ha donat continuïtat ininterrompuda a la banda de música de Felanitx. Ha fomentat la música i la cultura, ha estat l’eix conductor de la nostra història durant aquests dos centenaris. Molt poques bandes perduren en el temps i ho hem de valorar fent aquest reconeixement”.

Fins a 27 entitats s’han adherit a què la banda de Música de Felanitx obtingui la distinció com són les diferents agrupacions musicals del municipi, associacions culturals o veïnals, a més de tots els partits que formen part del Consistori, pel que s’espera que s’aprovi per unanimitat en la plenària de dilluns dia 10 de febrer.

“Molt poques bandes perduren en el temps i ho hem de valorar fent aquest reconeixement”, destaca el regidor de Cultura, Xisco Duarte

La medalla de la Ciutat de Felanitx ha estat entregada en vint-i-dues ocasions a persones de renom o entitats del municipi. Noms destacats com poden ser l’escultor Jaume Mir, l’investigador Ramon Rosselló, el ciclista Guillem Timoner, l’historiador Pere Xamena o el darrer l’any 2016 al metge Andreu Adrover Tirado.

L’Associació Musical Banda de Música de Felanitx té com a objectiu mantenir una tradició musical començada l’any 1820 a Felanitx. Segueix amb el desenvolupament de la feina realitzada aquests darrers anys amb la finalitat de donar servei a Felanitx amenitzant els actes i festes del municipi, i a la vegada, oferir als membres de la banda i músics felanitxers l’oportunitat de desenvolupar una activitat i un aprenentatge musical de qualitat.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència