Connect with us

Societat

Confusió sobre la possible mort del metge xinès que va alertar sobre el coronavirus

Confusió sobre la possible mort del metge xinès que va alertar sobre el coronavirus

Informacions locals han confirmat la mort de Li Wenliang a primera d’avui capvespre, però altres fonts asseguren que continua viu, tot i que en estat crític

La situació no acaba d’estar clara del tot. En aquestes últimes hores han circulat per tot arreu notícies molt contradictòries sobre l’estat de salut de Li Wenliang, el metge xinès de l’hospital de Wuhan que a finals del 2019 va alertar els seus companys que s’havia detectat un virus molt contagiós i semblant al del SARS, que va provocar centenars de morts l’any 2003. Les autoritats xineses el van obligar a retractar-se i el van acusar de divulgar rumors falsos i de pertorbar l’ordre social.

Li Wenliang tenia 34 anys i era oftalmòleg del primer hospital de Wuhan on es va detectar el brot. Fa dies que es trobava ingressat a l’UCI per problemes respiratoris que li havia provocat la malaltia que ell mateix hauria descobert.

Informacions locals han confirmat la seva mort a primera hora d’avui capvespre, però altres fonts asseguren que continua viu, tot i que es troba en estat crític.

Li Wenliang tenia 34 anys i era oftalmòleg del primer hospital de Wuhan on es va detectar el brot. Fa dies que es trobava ingressat a l’UCI per problemes respiratoris

Wenliang es va convertir en un símbol a la Xina perquè va ser un dels primers metges que es va atrevir a alertar sobre el coronavirus, per la qual cosa les autoritats policials el van reprimir, ja que el van acusar de difamació. El seu contagi es va produir després que el metge tractés sense saber-ho un pacient amb coronavirus, que ha causat la mort d’almenys 560 persones al país asiàtic.

Són tendència