Connect with us

Actualitat

Les UD hídriques Manacor-Felanitx, Llevant i Migjorn recuperen l’escenari de normalitat

Les UD hídriques Manacor-Felanitx, Llevant i Migjorn recuperen l'escenari de normalitat

Les pluges del gener i les baixes extraccions han permès sortir de situació de prealerta que ha figurat en determinades zones aquests últims mesos

L’estat de les reserves hídriques a les Illes Balears, el mes de gener, es manté en el 68 % de mitjana com el mes de desembre, segons les dades aportades aquest dijous per la Conselleria de Medi Ambient del Govern.

El mes de gener, totes les unitats de demanda (UD) es trobaven en escenari de normalitat, atès que l’única que es mantenia en prealerta de sequera (UD Tramuntana Sud) ha abandonat aquest estat després de tres mesos consecutius en situació de normalitat.

Les dades de precipitació de l’AEMET indiquen que aquest gener ha estat molt humit a les Balears (246 %), tot i que amb variacions a cada illa: a Eivissa ha estat normal (148 %); a Mallorca, molt humit (249 %), i a Menorca, extremament humit (285 %).

Els percentatges interanuals quant a precipitació són els següents: 98 % a Menorca, 92 % a les Pitiüses i 100 % a Mallorca. En el conjunt de les Balears, la mitjana és del 99 %. Les pluges del gener i les baixes extraccions han permès que la recuperació dels aqüífers.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència