Connect with us

Oci i Cultura

Manacor commemorarà el 25è aniversari de la mort de Guillem d’Efak

Manacor commemorarà el 25è aniversari de la mort de Guillem d’Efak

Amb l’edició d’una auca a l’Espai d’Art i Humanitats que glossarà episodis de la vida del fill il·lustre del municipi

L’Ajuntament de Manacor commemorarà el 25è aniversari del traspàs de Guillem d’Efak amb l’edició d’una auca que glossarà episodis de la vida del fill il·lustre de Manacor. Els textos són de Joan Vilamala, escriptor polifacètic i especialista en l’elaboració d’auques, i les vinyetes del també polifacètic il·lustrador manacorí Toni Galmés.

Per aprofundir en la vida i obra de Guillem d’Efak, del 14 de febrer al 28 de març, l’Espai d’Art i Humanitats – carrer Major, 22 – acollirà l’exposició “Auca de Guillem d’Efak”, en la qual s’exhibiran, emmarcades, les quaranta-vuit vinyetes originals de l’auca, així com els rodolins que les han inspirades. L’exposició es complementa amb fotografies, bibliografia i discografia del manacorí d’origen africà.

A la inauguració es podrà gaudir d’un petit tast dels poemes i cançons d’Efak a càrrec de Biel Majoral, Tomeu Mestre “Balutxo”, Maria Rosselló, Delfí Mulet, Cati Obrador i Biel Torres.

A l’acte es podrà gaudir d’un petit tast dels poemes i cançons d’Efak a càrrec de Biel Majoral, Tomeu Mestre “Balutxo”, Maria Rosselló, Delfí Mulet, Cati Obrador i Biel Torres

Així, l’exposició té com a punt de partida la vida i l’obra d’aquest artista tan polifacètic. Guillem Fullana i Hada d’Efak – Asopla, Guinea Equatorial, 23 de març de 1930 – Palma, 15 de febrer de 1995 – fou cantant, poeta, actor i dibuixant d’origen guineà però amb arrels manacorines el qual va captivar el públic a partir del moviment de la Cançó Catalana. Malgrat era reconegut internacionalment com a cantant, el mateix Guillem es considerava un poeta-escriptor, el qual ens deixà una extensa obra poètica, narrativa i teatral, en aquesta última, interessant-se pel teatre infantil, el qual s’inclouen cançons i il·lustracions fetes per l’autor. D’altra banda, l’Ajuntament oferirà visites guiades a les escoles i també a les associacions i entitats.

Destaquen algunes de les seves obres com El poeta i la mina (1968), Madona i l’arbre (Premi Carles Riba, Barcelona, 1969), cançó i conte del dimoni Cucarell (Premi Artur Martorell, Barcelona, 1965), JOM (Premi Ciutat de Palma, 1973), entre d’altres, així com la seva discografia Veu de Mallorca (1965), Blues (1965), Vell riu nostre (1965), Plorant (1965), Les cançons de Guillem d’Efak (1966), El dimoni cucarell (1966), Sa cançó de Son Coletes (1967) i Cançó per a les dones (1968), totes de la discogràfica Concèntric.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència