Connect with us

Opinió

“Ellos” no són “todos”

"Ellos" no són "todos"

Felip V a l’acte d’obertura de les Corts Espanyoles

Tan buit va ser el discurs de Felip VI, a la cerimònia d’obertura de la legislatura, al Congrés dels diputats a Madrid, que per molts informatius que he pogut veure, només se’n destaca una frase «España no puede ser de unos contra otros; España debe ser de todos y para todos». Bé. Bona frase, és clar. Però hauríem de poder entendre que entén el Borbó per «todos» i això no va quedar gaire clar. Per a mi, quan Felip VI diu «todos» s’està referint a tots aquells que l’accepten com a rei, aquells que cridaven «a por ellos quan les forces repressives de l’estat borbònic anaven a atupar els catalans. En aquest cas està clar que «ellos» no són «todos».

És clar que els mitjans i les plomes mercenàries espanyoles ara mateix s’estan desfent en alabances vers Felip VI i la seva família, criticant força els partits independentistes que plantaren el rei Borbó. S’ha repetit un cop i un altre que l’aplaudiment al final del discurs durà més de quatre minuts, la qual cosa ens mostra el nivell de servilisme dels polítics espanyols, inclòs Pablo Iglesias.

S’ha repetit un cop i un altre que l’aplaudiment al final del discurs durà més de quatre minuts, la qual cosa ens mostra el nivell de servilisme dels polítics espanyols, inclòs Pablo Iglesias

Per a mi, que només som un simple (no ximple) opinador de poble, l’actitud de Felip VI respon a la visió patrimonial que els Borbons tenen d’Espanya. Per a ells, Les terres de l’estat espanyol fan part de la seva «finca», no debades Felip VI, és descendent de Lluís XIV de França, el Rei Sol, aquell que deia «l’Estat som jo». La presència de les dues infantes al Congrés ‒en horari escolar, per cert‒ tan formals i tan mudades, no té altra funció que anar avesant els súbdits espanyols a la presència de l’hereva de la finca i la seva germana.

Biel Mestre
Escriptor

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com