Connect with us

Societat

A Mallorca: La mortalitat per càncer de pulmó en les dones segueix la tendència a l’alça

A Mallorca: La mortalitat per càncer de pulmó en les dones segueix la tendència a l’alça

Avui, 4 de febrer, es commemora el Dia Mundial contra aquesta malaltia

Les tendències de la incidència i mortalitat d’alguns tipus de càncer han començat a mostrar una estabilitat en alguns casos, d’acord amb les estimacions del darrer estudi de la Xarxa Espanyola de Registres de Càncer (REDECAN), en la qual participa el Registre poblacional de càncer de Mallorca. De fet, l’únic amb tendència a l’alça ara mateix és el càncer de pulmó en les dones, que ha passat a ser el tercer tumor amb major incidència en aquest col·lectiu, atribuïble a la incorporació de la dona a l’hàbit tabàquic a partir dels anys 70-80.

En altres casos hi ha una disminució de la incidència i mortalitat, i en tots una major supervivència, que es preveu que continuï en augment gràcies a la prevenció en els hàbits de vida, el diagnòstic precoç, els procediments més àgils i els avenços en els tractaments tant farmacològics com quirúrgics.

Són dades que es donen a conèixer avui, 4 de febrer, amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, que té l’objectiu d’augmentar la conscienciació i mobilitzar la societat en la prevenció.

Les dades de l’estudi «Les estimacions de la incidència del càncer a Espanya al 2020», publicat per la Xarxa Espanyola de Registres de Càncer (REDECAN), apunten que el nombre total de casos nous diagnosticats a l’Estat per al 2020 s’estima que arribarà als 277.394, 160.198 dels quals seran en homes i 117.196, en dones. En el conjunt de la població, el tumor més freqüent serà el colorectal, amb 44.231 casos nous, seguit del de pròstata, amb 35.126 casos nous, el de mama femenina, amb 32.953, i el de pulmó, amb 29.350. Per sexes, els més freqüents en homes són els de pròstata, el colorectal, de pulmó i de bufeta. En les dones, els de mama, el colorectal, de pulmó i de cèrvix.

El nombre total de casos nous diagnosticats a l’Estat per al 2020 s’estima que arribarà als 277.394, 160.198 dels quals seran en homes i 117.196, en dones

Les dades apunten que moren més homes que dones per càncer a Espanya, però s’evidencia que aquest tipus de patologia adquireix progressivament trets femenins, ja que la incidència en la població femenina augmentarà lleugerament a causa de l’increment del nombre de càncers de pulmó.

Són tendència