Connect with us

Actualitat

S’ampliaran les unitats bàsiques de salut de S’Illot i Cales

L’Ajuntament cedeix nous espais per a aquestes reformes i la Conselleria de Salut equiparà els nous consultoris

L’Ajuntament de Manacor ha cedit a la Conselleria nous espais municipals perquè es puguin ampliar i millorar les unitats bàsiques de salut de s’Illot i de Cales de Mallorca.

La intenció és que amb aquesta cessió es puguin millorar i renovar les instal·lacions, ja que “l’objectiu que tenim tots és que tothom tengui accés a una atenció primària confortable, tant per als professionals com per als veïnats i visitants”; ha explicat el regidor de Sanitat, Antoni Sureda.

Per altra part, el balte, Pedro Rosselló també ho ha considerat una manera “d’alleugerir la pressió que pateix el servei d’urgències de l’Hospital de Manacor”

Així, a s’Illot s’ha renovat el conveni de cessió del centre de salut de s’Illot a favor del Servei de Salut de les Illes Balears. Amb la renovació, a més de les tres consultes mèdiques, la sala d’espera, el rebedor, els dos banys i el traster que fins ara utilitzava el servei de salut, s’hi suma un nou espai de més de vint metres quadrats. A canvi de la cessió l’IB-Salut es compromet a instal·lar aparells de climatització al rebedor, a la sala d’espera i a la nova sala de més de vint metres quadrats, que eren els espais que fins ara no tenien cap tipus de climatització. “És una actuació que els veïnats reclamaven per poder equiparar l’atenció mèdica que es rep a s’Illot amb la dels punts d’atenció mèdica de la resta del municipi, ara confiarem que gràcies a l’ampliació de l’espai que la Conselleria té a la seva disposició puguin venir més professionals a atendre la població de s’Illot i ampliar els horaris d’atenció”, ha explicat el regidor de s’Illot, Antonio García.

A Cales de Mallorca l’Ajuntament de Manacor cedeix al Servei de Salut de les Illes Balears uns vint metres quadrats d’espai al centre cívic d’aquest nucli costaner. D’aquesta manera se sumarà una nova consulta mèdica a les tres que ja existien i també un nou bany als tres que ja hi havia. L’espai que l’Ajuntament ha cedit fins ara l’ocupava l’oficina de la Policia Local a Cales de Mallorca, que ara passarà a ocupar un espai al primer pis del centre cívic.

Cal recordar, que Manacor també resta a l’espera d’una cessió d’aquest tipus per a la creació d’un nou PAC al municipi, que segons va explicar el balte al plenari del mes de juny, encara no té data.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència