Connect with us

Comunitat

Detingudes cinc persones a Palma relacionades amb la mort d’un treballador

Detingudes cinc persones a Palma relacionades amb la mort d'un treballador

L’accident es va produir el passat 5 d’agost de 2019, a l’interior d’una piscina publica de la ciutat

Quatre persones han estat detingudes aquestes últimes hores a Palma en relació amb la mort d’un treballador a conseqüència d’un accident laboral. Una cinquena persona també ha estat detinguda per falsedat documental.

L’accident es va produir en el passat 5 d’agost de 2019, a l’interior d’una piscina municipal de Palma, on es va produir l’enfonsament d’una bastida i a conseqüència del fet també va suposar la caiguda d’un treballador des d’una altura d’uns 7 metres, provocant-li greus lesions i el seu trasllat a un centre hospitalari on va morir hores després.

El Grup d’Homicidis es va fer càrrec de la recerca adonant-se que l’escena del lloc va ser manipulada, comprovant com la bastida no reunia les mínimes condicions de seguretat i que presentava deficiències en els frens d’algunes de les rodes. La bastida estava instal·lada dins de la piscina per a dur a terme les tasques de reparació del sostre interior.

Els agents van poder comprovar que dos treballadors no disposaven de contracte laboral i que van abandonar el lloc després de posar en coneixement l’ocorregut al seu cap, qui es va personar en la piscina i va ser qui va sol·licitar la presència de l’ambulància i suposadament va ser qui va manipular algunes proves. Els dos treballadors, d’origen pakistanès, van ser detinguts com a presumptes autors d’un delicte d’omissió del deure de socors.

De la mateixa manera es va procedir a la detenció del cap d’obres, un home espanyol i administrador de l’empresa subcontractada per a dur a terme els treballs com a presumpte autor d’homicidi imprudent i delicte contra els drets dels treballadors.

També es va procedir a la detenció d’una dona espanyola i administradora de l’empresa adjudicatària com a presumpta autora d’un delicte d’homicidi imprudent, qui suposadament va lliurar la bastida que es va desplomar i on treballador que després de sofrir l’accident va morir.

També es va detenir a un treballador de l’empresa subcontractada com a presumpte autor d’un delicte de falsedat documental.

Són tendència