Connect with us

Societat

Ho diu un professional de la medicina: “Si pots, no vagis al metge”

Ho diu un professional de la medicina: "Si pots, no vagis al metge"

El doctor Antoni Sitges-Serra, catedràtic de Cirurgia de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha reflexionat sobre aquesta qüestió al seu nou llibre, que s’anomena “Si puede, no vaya al médico”

Anam massa al metge. La mitjana per habitant i any està entre cinc i set vegades. Ja n’hi ha!. El doctor Antonio Sitges-Serra, excap de Cirurgia de l’Hospital del Mar i catedràtic de Cirurgia de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha reflexionat sobre aquesta qüestió al seu nou llibre, que s’anomena “Si puede, no vaya al médico (Debate), un assaig on analitza la medicalització dramàtica del que considera la nostra societat hipocondríaca.

Vivim, segons aquest doctor, en una societat hipocondríaca. Per què passa això?.  Segons el facultatiu, “la hipocondria social és molt polièdrica. Hi fa molt l’angoixa personal, hi fa la televisió i els mitjans (ens expliquen tot el dia com el greix es posa a les artèries i provoca un infart), la indústria també hi diu la seva… Els metges s’han de guanyar la vida… Tot coincideix, però, es un excés… “Més medicines no és més salut”.

“Més medicines no és més salut”

Conclusió final: “El problema és la cascada diagnosticoterapèutica que es pot desencadenar en una persona sana si no té símptomes però va al metge ‘per si de cas’. Pot acabar en una espiral que fins i tot en algun cas, com dic al llibre, pot acabar amb la mort o amb una cirurgia innecessària”. Queda dit !

Són tendència