Connect with us

Oci i Cultura

“A la llengua Pàtria”: El Consell homenatja Maria Antònia Salvà

"A la llengua Pàtria": El Consell homenatja Maria Antònia Salvà

La sala de plens de l’ens insular va acollir l’acte institucional de l’Any Salvà que dona inici a tot un seguit d’actes dedicats a recordar i difondre la figura i l’obra de la Maria Antònia Salvà

L’acte, que va tenir lloc aquest dimecres en la slaa de plens del Consell de Mallorca, va comptar amb un tast de l’espectacle “Som Tantíssimes”, de Joana Abrines i Marga Rotger. Durant el torn de les intervencions de la vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, qui ha destacat el compromís de Salvà amb la llengua i la cultura mallorquines. Així, Busquets ha destacat la faceta de traductora de Salvà perquè “això posa de manifest el seu compromís amb la cultura perquè, amb les traduccions té la voluntat de donar a conèixer els clàssics de la literatura universal als territoris de parla catalana”.

Després de llegir el poema “A la llengua Pàtria”, Busquets ha afegit “recollim el llegat de Maria Antònia Salvà com a dona valenta, decidida per seguir la seva vocació d’escriptora en un món d’homes i també el de preservar la nostra llengua com a part de la nostra identitat, la d’aquella Mallorca que la va inspirar”.

Durant el seu discurs, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, va reconèixer que “el seu exemple, com a escriptora i com a dona en una societat totalment masculinitzada, avui ens inspira” i ha recordat que “al Consell de Mallorca, la mirada i la veu de dona és una constant que amara tota la nostra acció de Govern”.

Així mateix, Cladera va ressaltar que “la seva poesia també ens serveix de mirall d’una Mallorca que des del Consell volem preservar, mantenint l’equilibri entre el renou i el silenci, entre l’explotació turística i la preservació de la nostra identitat que ens fa únics, entre el progrés social i econòmic, i la conservació del nostre entorn”.
La doctora en Filologia Isabel Granya ha aprofundit en la vida i obra de Maria Antònia Salvà i ha animat les institucions a continuar amb iniciatives com l’Any Salvà perquè “una autora que no es llegeix no existeix”

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència