Connect with us

Opinió

La noble posició de Quim Torra

La noble posició de Quim Torra

La seva decisió, em sembla molt digna: primer considerant els interessos del poble català i després no aferrant-se al poder convocant eleccions

Escric en calent, ara mateix acab de veure en directe la comunicació de Quim Torra. Ha dit que la legislatura actual està esgotada, que no té recorregut. Per tant, portarà a aprovació els pressupostos i, després, convocarà eleccions.

Per a mi, no sé quina altra cosa hauria pogut fer Quim Torra. Ha mirat més els interessos de Catalunya, que necessita uns pressupostos aprovats per a continuar caminant, que allò que interessa al seu partit: la seva guerra particular contra Esquerra Republicana.

És clar que ens trobam davant els resultats de la política barroera i sinistra de l’estat espanyol, que ha judicialitzat allò que mai no hauria d’haver sortit dels parlaments per a traslladar-ho a un espai, el de la judicatura, on sembla que l’únic interès és preservar la integritat de la finca que haurà d’heretar Leonor de B. Órtiz.

En els dies propers veurem, això és segur, moltes coses, i sobretot escoltarem molts comentaris, de tota mena. Per a mi, ara i —ho repetesc— en calent, puc dir que la decisió de Torra, em sembla molt digna: primer considerant els interessos del poble català i després no aferrant-se al poder convocant eleccions. A més d’això, ha fet una crida a la unitat dels independentistes per tal de seguir en el camí que es va iniciar el primer d’octubre de 2017; ara mateix l’única manera de lluitar contra les imposicions dels partidaris de l’article 155.

És clar que hi haurà qui digui que se’n va abans que el Tribunal Suprem el faci fora. És clar però aquesta no és la única solució que li queda, malgrat les decisions judicials i un cop destituït i inhabilitat, podria autoproclamar-se com a president

És clar que hi haurà qui digui que se’n va abans que el Tribunal Suprem el faci fora. És clar però aquesta no és la única solució que li queda, malgrat les decisions judicials i un cop destituït i inhabilitat, podria autoproclamar-se com a president. Així amb anar a Madrid, l’extrema dreta li retria homenatges i, com a Guairó, li donarien les claus de la ciutat. Ah no. Que Torra no és de Veneçuela ni té el suport de Donald Trump.

Biel Mestre
Escriptor

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Feu clic a ‘M’agrada’

Facebook Pagelike Widget

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència