Connect with us

Actualitat

Un tren Palma-Manacor cada 40 minuts a partir del 2021

El batle, Miquel Oliver,  ha proposat a SFM que un mínim de 3 trajectes al dia puguin cobrir el servei amb un sol transbord a Inca

Els responsables de la Conselleria de Mobilitat del Govern van anunciar dies abans de dir adéu l’any 2019, l’acord amb el comitè d’empresa dels serveis ferroviaris de Mallorca, per incrementar la plantilla de treballadors. Aquestes millores s’anirien incorporant progressivament al llarg d’aquest any. El propòsit dels responsables de SFM és que, un cop s’incorporin els nous treballadors, els trens que cobreixen només el trajecte Palma-Marratxí amb totes les parades intermèdies (M2), surtin cada 20 minuts, i els enllaços amb Manacor i Sa Pobla tinguin una freqüència de 40 minuts, en lloc de l’hora actual. Aquesta circumstància implicaria una notable millora en el servei que podria suposar també un increment d’usuaris.

Arran de la darrera visita a Manacor de la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Mobilitat, Marc Pons, per presentar la nova modalitat de transport per carretera, el servei ferroviari va ser també un dels assumptes que van ser tractats amb el batle de Manacor, Miquel Oliver. L’increment de les freqüències en el servei de tren suposarà una millora important en les comunicacions entre Palma i la capital del Llevant. Oliver va traslladar als responsables polítics del Govern que contemplin la possibilitat que diàriament puguin habilitar entre dos o tres serveis  que cobreixin el trajecte de “manera ràpida”, amb un sol transbord a Inca. Aquesta circumstància permetria que un usuari del tren que vulgui desplaçar-se de Manacor a Palma fent ús del servei ferroviari pogués fer-ho en menys d’una hora.

Per part de SFM també es plantegen la possibilitat d’establir trens nocturns els caps de setmana més enllà de la temporada d’estiu.

 

Són tendència