Connect with us

Opinió

La doble moral de les dretes espanyoles

La doble moral de les dretes espanyoles

La veritat és que no crec que la vida dels veneçolans varii gaire si es lleven del damunt a Maduro i Guaidó assoleix el poder

Fa només unes setmanes, un amic veneçolà que s’ha establert a Mallorca fugint de la misèria econòmica del seu país, m’explicava que Guaidó és molt bo i Maduro molt dolent. Jo li vaig dir que no ho sé, només conec la situació d’aquell país pels informatius de les grans cadenes i agències espanyoles, que per a mi no són gaire fiables, de manera que em resulta difícil tenir una opinió ben formada. De qualsevol manera puc admetre que Maduro és una mala peça, en la línia dels més grans dictadors que ha hagut de patir el continent americà; però d’altra banda em resulta molt difícil confiar en Guaidó, autoproclamat president, com desconfiaria de qualsevol persona que es presentàs amb els avals de personatges, per a mi, tan execrables com Trump, Bolsonaro o José Maria Aznar.

Ara, amb la visita de l’autoproclamat president de Veneçuela ha fet a la capital de l’imperi borbònic, queda clar que és l’home designat per l’extrema dreta. Totes les dretes s’han abocat a fer homenatges a aquest personatge que ha estat rebut com a cap d’estat pels sectors més reaccionaris del regne de Felip VI, fins i tot em sembla que devers Madrid l’han condecorat, al tal Guaidó. 

El que em sembla d’un cinisme i una hipocresia de manual és l’actitud dels reaccionaris espanyols. Ells, que s’omplen la boca de legalitat i de respecte a la constitució, no han pensat que a Veneçuela també tenen lleis i una constitució, i que Guaidó les ha vulnerades?

La veritat és que no crec que la vida dels veneçolans varii gaire si es lleven del damunt a Maduro i Guaidó assoleix el poder. El que em sembla d’un cinisme i una hipocresia de manual és l’actitud dels reaccionaris espanyols. Ells, que s’omplen la boca de legalitat i de respecte a la constitució, no han pensat que a Veneçuela també tenen lleis i una constitució, i que Guaidó les ha vulnerades? Si ens diuen que cada dia que els polítics catalans són culpables de totes les penes per haver-se ubicat fora de la llei de l’estat espanyol, com així reten homenatge a qui ha violat les lleis veneçolanes? Si no accepten el president dels catalans, elegit per les urnes, com poden donar suport incondicional a un que s’ha autoproclamat president d’un país sense, ni tan sols, haver-se presentat a les eleccions?.

Biel Mestre
Escriptor

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència