Connect with us

Comunitat

Balears identifica 41 persones assassinades en camps de concentració nazis

Balears identifica 41 persones assassinades en camps de concentració nazis

En el llistat hi figuren residents a Manacor, Campos i Llucmajor

El Govern ha fet públic aquest dilluns, amb motiu del Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, la llista de les persones de les Illes Balears assassinades en camps de concentració nazis. Un document que va ser lliurat al Ministeri de Justícia per completar la llista d’espanyols morts en els camps de concentració, publicada en el BOE el mes d’agost.

La llista actual de què disposa el Govern inclou el nom de 41 víctimes de les Illes Balears de les quals es té constància que varen morir dintre dels camps de concentració nazis. Es tracta d’un informe elaborat i aprovat per la Comissió Tècnica de Memòria i Reconeixement Democràtics, que deixa clar que la llista de víctimes de camps de concentració nazis a les Illes Balears és molt més àmplia, perquè també es consideren víctimes totes aquelles persones que varen estar recloses en camps i que varen sobreviure a la barbàrie.

L’estudi ha comptat amb la col·laboració d’arxivers, historiadors locals, entitats memorialistes, així com d’especialistes en la matèria com ara Elena Rodríguez. Com a base, s’ha tengut en compte el Cens de víctimes encarregat pel Govern als historiadors Bartomeu Garí i Manel Suárez, entre d’altres.

Aquesta llista corregeix les errades detectades en la informació de què disposa el Ministeri de Justícia i actualitza la llista inicial de què disposava el Govern, que xifrava en 50 les víctimes de les Illes Balears mortes en camps de concentració nazis, i que les investigacions posteriors han reduït a les 41 víctimes actuals. Però no es pot considerar una llista definitiva, sinó oberta als resultats que es puguin obtenir a través de noves investigacions. En el llistat hi figuren residents a Manacor, Campos i Llucmajor.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència