Connect with us

Societat

Cada any es diagnostiquen devers 100 casos de melanoma a Balears

Salut Pública recorda les recomanacions per evitar els efectes nocius de l’exposició al sol

Cada any es produeixen en el món entre dos i tres milions de casos nous de càncer de pell i més de 130.000 casos nous de melanoma maligne. S’estima, així mateix, que cada any moren 66.000 persones per melanomes malignes i altres tipus de càncer de pell.

A les Illes Balears cada any es diagnostiquen devers 100 casos de melanoma. Les taxes de mortalitat del melanoma són de 0,6 casos per cada 100 mil dones i d’1,3 casos per cada 100 mil homes.

Coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer de Pell, que es commemora el 13 de juny, la Direcció General de Salut Pública i Participació fa una crida a la població perquè gaudeixi del sol sense riscs i eviti una exposició excessiva amb la qual augmenten les probabilitats de tenir càncer de pell.

Des de Salut Pública recorden que el nostre cos necessita rebre el sol per sintetitzar la vitamina D, important per a un gran nombre de funcions en el nostre organisme, però, tanmateix, exposicions superiors als 10 minuts poden provocar conseqüències importants.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència