Connect with us

Societat

“Hi ha molts doblers darrere”

"Hi ha molts doblers darrere"

Joana Molinas relata els abusos soferts mentre va ser una nina tutelada en un centre de menors de Palma

La periodista Raquel Agüeros, signava aquesta setmana una entrevista eldiario.es una entrevista amb Joana Molinas, una dona de 41 anys, que relata els abusos soferts mentre va ser una nina tutelada amb 13 anys en un centre de menors de Palma. L’entrevista i les declaracions de Joana deixen entreveure una espècie de teranyina negra entorn del cas sobre l’explotació sexual de menors tutelats a Mallorca. Malgrat que el sabut fins avui ja de per si mateix és molt greu, tot sembla indicar que bona part de la societat mallorquina desconeix de la missa la meitat. Pot ser que estiguem davant un cas molt més greu, i ja de per si delicat, del que molta gent es creu. En aquesta entrevista, la dona compta la seva mala experiència mentre va ser una menor tutelada, on va viure una violació entre moltes altres situacions desagradables. Es refereix a la situació viscuda com “els pitjors anys de la meva vida. Tenc 41 anys i no vull que les nines passin pel que vaig passar jo. Ja no em fa por explicar-ho, ningú em farà més mal del que em van fer. A les institucions no els interessa que això surti, però és més greu del que la gent pensa. Hi ha molts doblers darrere”, assegura.

“Ja no em fa por explicar-ho, ningú em farà més mal del que em van fer. A les institucions no els interessa que això surti, però és més greu del que la gent pensa. Hi ha molts doblers darrere”, assegura

La denúncia per violació d’una menor tutelada de 13 anys, atacada per sis adolescents en el barri palmesà de Corea durant la passada Nit de Nadal, ha obligat a l’IMAS (la competència dels quals gestiona el Consell de Mallorca) a reconèixer que tenen constància de 16 casos d’explotació sexual infantil en els seus centres.

En aquest moment existeixen a Balears 359 menors tutelats per l’IMAS en els 31 centres que gestiona (5 públics i 26 concertats). D’una banda estan els centres dependents del Consell de Mallorca, que tutelen a menors desprotegits i el règim dels quals és semiobert. Per un altre, els centres socioeducatius o centres de reforma, als quals arriben menors sobre els quals pesen mesures judicials. Els últims depenen directament del Govern.

Segons relata Joana Molinas, “les menors callen perquè estan terroritzades i perquè pensen que elles tenen la culpa. Però no sols passa amb les nines, l’explotació sexual de menors tutelats afecta també als homes. I les institucions fa més de 30 anys que miren cap a un altre costat”.

“L’explotació sexual de menors tutelats afecta també als homes. I les institucions fa més de 30 anys que miren cap a un altre costat”, segons el relat de Joana Molinas

Fa uns dies, la pròpia Conselleria d’Assumptes Socials del Govern va admetre que en els últims quatre anys ha acomiadat a cinc educadors del centre Es Pinaret per “conductes sexuals inadequades”. Els comportaments abusius estaven a l’ordre del dia. “Un dels educadors ens tocava el cul”, recorda.

Malgrat que tot l’exposat ja de per si és molt greu, insistim que tot sembla indicar que de la missa, fins avui, no se sap encara ni la meitat. Falta encara conèixer el gruix de la pel·lícula de terror.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència