Connect with us

Opinió

La inquisició a les escoles, de bell nou

La inquisició a les escoles, de bell nou

…s’està armant un bon merder amb l’invent de VOX, el pin parental, una manera de convertir els pares i mares en comissaris polítics infiltrats a les escoles i al servei de l’extrema dreta

Si algú es pensa que el temps de les tenebres i la por està superat va ben equivocat. Vet ací com els enemics de la llibertat i de la democràcia torner a treure banya com els caragols després de la pluja. A l’estat borbònic s’està armant un bon merder amb l’invent de VOX, el pin parental, una manera de convertir els pares i mares en comissaris polítics infiltrats a les escoles i al servei de l’extrema dreta. Múrcia i Madrid són les comunitats on més s’està fent palès aquest fenomen, però… alerta! A les Illes, tot i que en l’àmbit estatal no se’n parla, fa estona que els inquisidors de VOX, encapçalats per Jorge Campos, intenten vigilar i controlar la feina que es fa a les nostres escoles.

Ara sembla que la Conselleria d’Educació ha consentit en deixar entrar els escamots del Cara al Sol als centres escolars que ells mateixos han triat per a ser escorcollats ideològicament. El problema resideix, segons sembla, en què els polítics ultradretans pretenen entrar a les aules en horari docent, mentre s’està fent feina —imaginau la que s’armaria si volguessin entrar als quiròfans de la sanitat pública mentre s’està realitzant una operació— . A més, sabem que a aquesta gent només la motiva poder descobrir si a les escoles s’està «adoctrinant» als alumnes vers allò que ells anomenen pancatalanisme, per a poder acudir a la fiscalia si consideren que el patriotisme espanyol no està prou promocionat.

D’altra banda el PePe, no romandre endarrerit en aquesta carrera vers l’extrema dreta. També estan demanant els currículums dels centres per tal d’examinar-los a la recerca de desviacions perilloses. Tots, semblen oblidar que els currículums estan a l’abast de tots els pares dels centres, i que hi ha un cos d’inspectors que han fet una carrera i han passat unes oposicions per accedir a la plaça. Tal volta els polítics es pensen saber-ne més que els docents, jo no crec que totes aquestes campanyes polítiques de control a l’educació puguin aportar res positiu.

Unes aules buides pot ser la resposta més adequada a aquesta intolerable intromissió

I ja per acabar permeteu-me un darrer apunt molt personal: crec que els pares i mares dels alumnes, si els polítics entren a les aules, farien bé de no enviar els seus fills a l’escola el dia de la visita. Unes aules buides pot ser la resposta més adequada a aquesta intolerable intromissió.

Biel Mestre
Escriptor

Observació: Aquest text va ser redactat amb anterioritat a la decisió d’Educació de suspendre les visites dels parlamentaris de VOX als centres educatius de Balears.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència