Connect with us

Comunitat

Els serveis socials municipals tindran un paper destacat davant possibles casos d’explotació sexual

La SAM recomana als ciutadans de Manacor domiciliar els rebuts de l'aigua

L’IMAS vol incrementar la sensibilització social mitjançant una campanya destinada a conscienciar de l’existència d’aquesta xacra

La seu de l’IMAS a Palma va acollir aquest dimecres la reunió de la Comissió Insular d’Explotació Sexual Infantil. La trobada, que va ser presidida pel conseller de Drets Socials i president de l’IMAS, Javier de Juan, i la Directora Insular de Infància i Família, Mari Ángeles Fernández,  va comptar amb representants de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, l’Oficina Balear d’Infància i Adolescència (OBIA), l’Ajuntament de Palma, la Direcció Insular d’Igualtat, la Federació d’Entitats d’Infància i Adolescència de les Balears (FEIAB), la Fundació Amaranta, la Fundació Rana i professionals de l’IMAS i dels diferents centres de menors concertats amb el Consell de Mallorca.

La Comissió va proposar incrementar la sensibilització social sobre aquests tipus de casos mitjançant una campanya destinada a conscienciar de l’existència d’aquesta xacra. A més també ha abordat la necessitat de poder incrementar el servei i l’atenció especialitzada que reben els menors víctimes d’explotació sexual. Fet pel qual s’ha valorat la posada en marxa enguany d’un centre d’acolliment residencial especialitzat per aquests casos, integrat per un equip d’atenció especialitzada.

La coordinació amb les forces i cossos de seguretat de l’Estat va ser considerada clau per a la defensa de la integritat dels menors, fet pel qual s’ha decidit sol·licitar la modificació de la instrucció d’Interior de l’1/2017 perquè es considerin d’alt risc els no retornaments dels infants i adolescents dels centres d’acolliment residencial, i agilitzar la presa de decisions operatives en aquests casos.

La coordinació amb les forces i cossos de seguretat de l’Estat va ser considerada clau per a la defensa de la integritat dels menors

Els professionals dels serveis socials municipals i del mateix IMAS actualitzaran la seva formació per tal de millorar la detecció de casos de possible explotació sexual. En aquest sentit també es proposa estendre els programes formatius adreçats a joves en diferents espais d’oci i temps lliure.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència