Connect with us

Comunitat

Vaga en la sanitat privada de Balears

Els dies 3, 4 i 5 de juliol per “desbloquejar” la negociació del nou conveni col·lectiu

Els sindicats UGT, CCOO, Satse i Usae han anunciat aquest dimarts una convocatòria de vaga en la sanitat privada els dies 3, 4 i 5 de juliol per “desbloquejar” la negociació del nou conveni col·lectiu, que afecta a al voltant de 3.000 treballadors i a 23 clíniques i centres sanitaris de les Illes.

En roda de premsa, la secretària de salut de la Federació d’Empleats dels Serveis Públics (FeSP-UGT), Aurora López, ha explicat que la negociació del conveni està en “via morta” des del passat estiu per la negativa de la patronal Unió Balear d’Entitats Sanitàries (UBES) a una pujada salarial “digna”.

López ha assenyalat que els treballadors porten amb el sou “congelat” des de 2011 i que la negociació del nou conveni es va iniciar al febrer de 2013 a petició de UBES amb la intenció d’aprofitar la reforma laboral per “aplicar retallades”.

“Després de 21 reunions i quatre trobades en el Tribunal de Mediació i Arbitratge de Balears (Tamib) no hem aconseguit cap avanç”, ha afirmat López, qui ha recordat que els sindicats han estat fent protestes enfront de les clíniques privades per aconseguir un “canvi d’actitud” per part de la patronal.

L’última proposta dels sindicats és un conveni de tres anys de vigència i una pujada salarial d’un 3 per cent en 2017, un 2,5 per cent en 2018 i un 2,9 per cent en 2019

L’última proposta dels sindicats és un conveni de tres anys de vigència i una pujada salarial d’un 3 per cent en 2017, un 2,5 per cent en 2018 i un 2,9 per cent en 2019.

López ha demanat a UBES que traslladi a la sanitat privada les afirmacions sobre pujades salarials realitzades per la presidenta de la CAEB, Carmen Planas, durant l’acte en el qual es va commemorar el 40 aniversari de la confederació empresarial.

“No ens agrada plantejar una vaga, però després de tants anys negociant no ens queda una altra”, ha indicat López, qui ha avisat que si no perceben “una reposada” per part de UBES hauran de convocar una vaga indefinida.

Segons han informat, la convocatòria de vaga dels dies 3, 4 i 5 de juliol estarà precedida per un període de noves mobilitzacions. Així, el proper 21 de juny se celebrarà una assemblea, el 22 una concentració enfront de la Clínica Juaneda-Miramar, el 27 enfront de la Conselleria de Salut i el 29 enfront de la CAEB.

Són tendència