Connect with us

Actualitat

Presentat el Pla d’autoprotecció d’incendis de Costa de Canyamel

En una xerrada informativa amb experts, els veïns, que viuen en una zona d’especial risc, han après a prevenir els incendis i protegir-se

L’Ajuntament de Capdepera ha contractat la redacció d’un Pla d’autoprotecció d’incendis a la urbanització Costa de Canyamel per l’elevat risc d’incendi forestal que presenta la zona urbà-forestal.

Avui al matí ha tingut lloc una xerrada informativa duta a terme per la Xarxa Forestal del Govern de les Illes Balears i l’empresa encarregada de la redacció del pla. En aquesta, s’ha parlat del risc d’incendi forestal a Mallorca i especialment a Costa de Canyamel, així com de les mesures de prevenció que han de complir els propietaris d’habitatges que estan fronterers amb el bosc o en zona d’interfície urbà-forestal, i que estan obligats per llei i per la seva pròpia seguretat.

També s’ha parlat de les característiques concretes que fan de Costa de Canyamel una urbanització amb un elevat risc d’incendi forestal: la topografia, el terreny, la distribució de les cases i carrers, la densitat de vegetació i una sola sortida de la urbanització.

L’especialista en prevenció d’incendis en interfícies urbano-forestals, David Caballero, de Meteogrid, ha parlat de la importància de conèixer el terreny on viu una persona i saber com pot actuar un foc en la zona residencial, per així poder prevenir-lo.

Des de l’Ajuntament es preveu que en tres o quatre mesos es pugui tenir el Pla d’autoprotecció redactat, en el qual, a més d’actuacions concretes als habitatges també es parlarà d’hidrants i dels vials, entre altres factors.

La xerrada ha tingut lloc al Centre Cap Vermell i s’ha convidat als propietaris de cases i solars de Costa de Canyamel, i en la qual també hi ha estat present el regidor de Medi Ambient, Víctor Martínez.

L’Ajuntament de Capdepera ja ha començat a treballar a Costa de Canyamel per reduir la possibilitat d’incendi forestal mitjançant l’ús de ramat en la neteja de vegetació de solars municipals.

Són tendència