Connect with us

Vist a les xarxes

Impactants imatges del Riuet de Porto Cristo

Impactants imatges del Riuet de Porto Cristo

A Cala Rajada s’ha enfonsat una embarcació i el port ha sofert greus desperfectes

Les fortes i persistents pluges han deixat impactants imatges en el municipi de Manacor, com la del desbordament del Riuet de Porto Cristo, el torrent que desboca al port i que ha generat oscil·lacions del nivell de la mar. En aquest cas s’han extremat les precaucions a causa del gran volum d’aigua que baixa cap al port i que podria generar complicacions per a les embarcacions amarrades.

La situació també ha estat força complicada a Cala Rajada, a on s’ha enfonsat una embarcació i s’han produït nombrosos desperfectes a les infraestructures del port com les barreres d’accés a l’escullera o a les vies d´entrada.

A Sóller i Portocolom, tres embarcacions han romput amarres, i dues més han donat la volta i han quedat inundades. Davant aquestes situacions, el personal de Ports de les Illes Balears ha contactat amb els responsables i propietaris i ofereix tota l’ ajuda possible per tal d´assegurar millor els amarraments.

A Sóller i Portocolom, tres embarcacions han romput amarres, i dues més han donat la volta i han quedat inundades

A Pollença, tot i que els danys no s´han produït a la zona del Port,  el fort temporal ha arrossegat avui embarcacions fins a la sorra al Port de Pollença. L’intens onatge ha desplaçat sense problemes alguns vaixells que estaven fondejats al mar i que han quedat fondejades a la platja.

El servei d’Emergències 112 confirmava aquest matí que seguim en alerta groga per fortes pluges i vent, i en alerta taronja per fenòmens costaners i demana extremar la precaució i no acostar-se al front marítim. En aquest sentit, des de Ports de les Illes Balears s´han tancat els accessos a les zones transitables dels ports i es treballa per tal de restablir la seguretat a totes les instal·lacions.

Durant aquesta legislatura, Ports de les Illes Balears compta amb un pla d’Inversions que suposarà l’execució d’obres per valor de 52,5 milions d’euros en el conjunt dels ports que gestiona directament Ports IB. Les obres contemplades dins el Pla sumen un total de 51 intervencions, sota el criteri de millora de les instal·lacions portuàries en seguretat, qualitat, sostenibilitat i també en operativitat . Amb aquestes inversions, Ports de les Illes Balears vol assegurar que la seguretat dels seus usuaris i l´eficàcia de les seves insfraestructures en front de situacions meteorològiques adverses com les actuals, cada cop més freqüents com a conseqüència del canvi climàtic.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència