Connect with us

Oci i Cultura

Diverses danses rituals de Manacor i Comarca ja formen part de la nova decoració de Pediatria de l’Hospital de Manacor

Diverses danses rituals de Manacor i Comarca ja formen part de la nova decoració de Pediatria de l'Hospital de Manacor

El projecte ha estat realitzat per la dissenyadora i il·lustradora Àngela Amer, de l’empresa Cocarroideceba

L’associació Na Marga Somriu ha presentat la nova decoració de l’àrea d’Urgències de Pediatria de l’Hospital de Manacor evocant les diferents festes populars de tots els municipis de l’àrea d’influència del centre sanitari. Des de fa cinc anys, aquesta entitat té l’objectiu de fer més càlids i humans els espais hospitalaris.

L’autora del projecte és la dissenyadora i il·lustradora de Porto Cristo Àngela Amer, de l’empresa Cocarroideceba, que explica que el projecte, titulat «Aprenem amb na Marga», ha suposat que aquest espai destinat a atendre infants de fins a 14 anys d’edat  esdevengui un lloc més còmode i acollidor a fi que hi tenguin una experiència positiva.El projecte, que es va iniciar fa més d’un any, ha tingut com a idea principal «fer cultura», i d’aquí ve el nom «Aprenem amb na Marga»: la idea és sempre ensenyar i donar a conèixer part de la història als infants que seran atesos i als seus familiars.

Tot just entrant a la sala d’espera d’Urgències Pediàtriques, la figura de na Marga somrient convida els infants a entrar dins un món de fantasia, molt diferent del que han estat sempre les zones d’urgències. Ella és la primera que els hi dona la benvinguda, els tranquil·litza i els convidar a passar una bona estona mentre esperen a ser atesos.

El disseny de tota l’àrea d’Urgències Pediàtriques està format per un total de cinc danses rituals de Manacor (els Cossiers, els Moretons, els Indis, els Nanets i les Dames) i també els mariners de les zones costaneres (com ara Porto Cristo), la Mulassa de Sant Jaume i, com a convidats, els Cavallets de Felanitx. I també hi ocupen un lloc espai molt especial dos grans murals amb tots els dimonis i dimonions dels pobles de la zona. Les il·lustracions no només se centren en les festes de Manacor, perquè l’Hospital rep infants d’altres municipis; per això s’hi han introduït aquests dimonis com a peça clau, coincidint amb la festa popular que més devoció genera entre els infants. D’aquesta manera poden conèixer els dimonis veïns sens gens de por i presentar-los-els de manera amable. Es mostren, doncs, un total de trenta-tres personatges de les festes populars de la zona, que es reparteixen entre les dues consultes i els boxs. Juntament amb la decoració, els infants poden gaudir de la lectura i de material per pintar a fi d’entretenir-se.

Els Cossiers, els Moretons, els Indis, els Nanets i les Dames, així com els mariners de les zones costaneres (com ara Porto Cristo), la Mulassa de Sant Jaume i els Cavallets de Felanitx, són presents a les il.lustracions

Són tendència