Connect with us

Vist a les xarxes

La famosa crisi dels 40 no és un mite sinó una realitat

La famosa crisi dels 40 no és un mite sinó una realitat

Així ho posa de manifest un estudi basat en una extensa enquesta elaborada a més de 100 estats de tot el món

Un estudi elaborat i publicat per l’Oficina Nacional d’Investigació Econòmica dels Estats Units i dirigit per l’economista David Blanchflower, posa de manifest que la coneguda crisi dels 40 no és un mite sinó una realitat. 

Els autors d’aquest estudi han recollit dades de diversos països entre el 1972 i el 2018. A 132 han detectat que hi ha una corba de la felicitat en forma de U. Segons les conclusions d’aquest estudi, entre les coses que condicionen el nostre grau de felicitat hi ha el nivell d’educació, l’estat civil i el fet de tenir feina o no. Segons la investigació, “estar casat es correspon amb un nivell de felicitat més elevat que ser fadrí, i encara més que el d’estar separat o divorciat”.

Més enllà de les dades… la gran pregunta és per què sofrim aquestes crisis? I com s’han d’encarar?. Els expertes consideren que la crisi serveix perquè ens replantegem les coses que estam vivint i de quina manera. Els mateixos experts també ressalten que molta gent les intenta resoldre [les crisis d’edat] intentant fer aquelles coses que tota la vida l’han omplert, i això ho consideren una regressió i anar enrere. Que ens intenta transmetre una crisi d’edat ?La resposta: Fa molt temps que faig una determinada vida i aquesta vida ja no m’agrada ni té sentit. Els experts destaquen que algunes persones amb un petit canvi en la seva vida ho tenen resolt. Tot i això, recomanen no voler fer grans mudances, perquè no hem de canviar tota la vida, sinó canviar-nos a nosaltres mateixos. Segons ell, hem de permetre sentir les coses tal com ens venen per poder reflexionar, i ja anirem decidint a poc a poc.

La famosa crisi dels 40 no és un mite sinó una realitat

Que ens intenta transmetre una crisi d’edat ? La resposta: Fa molt temps que faig una determinada vida i aquesta vida ja no m’agrada ni té sentit

El mateix estudi també posa de manifest que durant la nostra infància és quan generalment ens sentim més feliços. A partir dels 30, la corba comença a baixar, toca fons als 40 i quan tenim 70 anys tornam a tenir nivells de felicitat semblants als que teníem amb 20 anys.

Són tendència