Connect with us

Actualitat

5 torrents desbordats i nombroses carreteres tallades arreu de Mallorca per acumulació d’aigua

5 torrents desbordats i nombroses carreteres tallades arreu de Mallorca per acumulació d'aigua

Les pluges han deixat els següents registres fins al moment: 311 litres a Son Massip (Escorca), 200 litres a Sant Llorenç, 160 litres a Manacor, 150 a Sa Pobla i 147 Colònia a la Colònia de St. Pere

El pas de la borrasca Glòria per les Illes ha suposat el desbordament aquest dilluns de cinc torrents a Mallorca i ha ocasionat 150 incidents, la majoria per caiguda d’arbres i acumulació d’aigua a les vies urbanes, segons ha informat l’112. En concret, al migdia els torrents desbordats per les intenses pluges sobre Mallorca són els d’Alaró; Canyamel-Capdepera al seu pas per l’Estació; Sencelles a l’altura de de Camí Vell de Muro, Maria de la Salut i Pina-Montuïri. Pel que fa als incidents provocats per la pluja, 110 han tingut lloc a Mallorca, 30 a Eivissa, 6 a Menorca i 4 a Formentera.

Dels 150 incidents, 50 es deuen a caiguda d’arbres, 27 a despreniment de mobiliari urbà i 33 a acumulació d’aigua als carrers. A més, 10 carreteres de centre i est de Mallorca han estat tallades a l’trànsit a causa de la quantitat d’aigua acumulada i a el despreniment de pedres, segons ha informat el Consell de Mallorca. Les pluges han deixat els següents registres fins al moment: 311 litres a Son Massip (Escorca), 200 litres a Sant Llorenç, 160 litres a Manacor, 150 a Sa Pobla i 147 Colònia a la Colònia de St. Pere, en el municipi d’Artà.

Davant d’aquesta situació d’inestabilitat meteorològica, l’112 recomana a la població evitar llocs on puguin produir-se despreniments de línies elèctriques, mobiliari urbà, murs, etcètera, no travessar zones inundades ni torrents i no acostar-se a passejos marítims o espigons.

Són tendència