Connect with us

Vist a les xarxes

Denunciades deu companyies elèctriques per publicitat enganyosa

Denunciades deu companyies elèctriques per publicitat enganyosa

Per no inclou-re en els seus anuncis els impostos indirectes, la qual cosa fa creure als usuaris que el preu a pagar és menor que el real

L’organització de consumidors FACUA ha denunciat davant el Ministeri de consum a deu companyies elèctriques per realitzar presumptament publicitat enganyosa, ja que no inclouen en els seus anuncis els impostos indirectes, la qual cosa fa creure als usuaris que el preu a pagar és menor que el real.

Les elèctriques denunciades són Iberdrola, Endesa, Naturgy, Cepsa, CHC Energia, Feníe, Holaluz, Lucera, Repsol i Som Energia, segons una nota de FACUA.

Des de FACUA han reclamat al nou ministre de Consum, Alberto Garzón, que adverteixi a aquestes deu empreses perquè cessin en aquestes pràctiques que qualifica com a frau.

L’organització de consumidors ha explicat que els organismes competents en consum mai han emprès accions legals contra els “nombrosos” fraus publicitaris existents malgrat tenir competències per a fer-ho des de fa dècades.

FACUA, que també està presentant denúncies davant les institucions de protecció del consumidor d’algunes comunitats autònomes, ha sol·licitat un canvi de llei perquè el Ministeri de Consum pugui compartir les competències sobre aquesta mena de fraus amb les autonomies perquè no sigui necessari iniciar un procediment legal en cada comunitat.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència