Connect with us

Societat

El preocupant diagnòstic d’un expert sobre l’onada d’incendis forestals que cremen Austràlia: “Humanament no es poden apagar”

El preocupant diagnòstic d'un expert sobre l'onada d'incendis forestals que cremen Austràlia: "Humanament no es poden apagar"

“Quan l’energia d’un incendi supera els 600.000 kw és impossible apagar-lo”

Uns 10 milions d’hectàrees cremades i més d’un centenar de focs simultanis. Almenys 30 persones han mort i s’ha declarat l’estat d’emergència. Aquest és el trist balanç de la situació que des de fa setmanes viu Austràlia. A tot això cal afegir que hi ha boscos únics arrasats, cases destruïdes i es calcula que ja són uns mil milions els animals morts, entre els quals, grans poblacions de coales i cangurs, emblemes del país. En aquestes últimes hores, el fum dels incendis ja s’ha estès fins a Xile, Argentina i l’Uruguai.

Si l’escenari de tot plegat ja és desolador, el diagnòstic de Marc Castellnou, un vertader expert europeu en incendis, ha acabat d’arrodonir la greu situació que es viu. L’expert ha alertat en aquestes últimes hores que aquests incendis no es poden apagar per més efectius de Bombers i recursos que s’hi destinin: “Humanament no es poden apagar. Quan l’energia d’un incendi supera els 600.000 kw és impossible apagar-lo. Això és 10 vegades la capacitat d’extinció”. L’única solució que planteja és que “pugui ploure en els pròxims dies de manera significativa i abundant”. Segons Castell nou, “són tan extensos que és impossible la seva extinció”.

Segons l’expert, aquesta onada de focs tenen una relació directa amb el canvi climàtic: “Els nostres boscos estan estressats i malalts. Això fa que sigui molt més fàcil que cremin. Ho estem veient des del 2017 i el 2019 s’ha accentuat”. També s’ha referit en aquests tipus de situacions com a “megaincendis“. S’allunyen de qualsevol tipus de normalitat.

Boscos únics arrasats, cases destruïdes i es calcula que ja són uns mil milions els animals morts, entre els quals, grans poblacions de coales i cangurs, emblemes del país

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència