Connect with us

Actualitat

Llucmajor s’adapta a la Llei de residus i elimina els contenidors repartits per fora vila

Llucmajor s'adapta a la Llei de residus i elimina els contenidors repartits per fora vila

Habilitades quatre noves àrees d’aportació que els veïnats podran utilitzar, a partir del dia 20 de gener, per a la recollida selectiva de residus

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir; el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, i el batle de Llucmajor, Éric Jareño, han visitat, aquest dimecres, una de les quatre noves àrees d’aportació que els veïnats podran utilitzar, a partir del dia 20 de gener, per a la recollida selectiva de residus domèstics no perillosos.

D’aquesta manera, el consistori s’adapta a la Llei de residus eliminant els contenidors que hi havia fora vila i substituint-los per aquestes quatre superfícies protegides i amb tancament perimetral, que evitaran abocaments incontrolats als afores del municipi.

Les quatre àrees d’aportació i la imminent entrada en vigor d’un sistema de recollida porta a porta situaran el municipi al capdavant de la recollida selectiva a les Illes Balears i permetran a la localitat complir els objectius que marca la Llei de residus. Aquests són la reducció de la producció de residus en un 10 %, arribar a un 50 % de recollida selectiva a final de 2020 o recollir la fracció orgànica. «És un orgull poder col·laborar en un canvi d’aquesta magnitud per al municipi i que ha de servir per a la resta d’ajuntaments de l’arxipèlag», ha afirmat Mir.

La Conselleria de Medi Ambient i Territori hi ha aportat 18.395,99 euros, que han servit per dur a terme la campanya per a la implantació de la recollida selectiva, la qual ha comptat amb un procés previ d’informació i sensibilització a la ciutadania.

Llucmajor s'adapta a la Llei de residus i elimina els contenidors repartits per fora vila

Són tendència