Connect with us

Comunitat

La Fiscalia investigarà els presumptes casos d’explotació sexuals a menors tutelats per l’IMAS

La Fiscalia investigarà els presumptes casos de tràfic de drogues i d’explotació sexuals a menors tutelats per l’IMAS

Fina Santiago assegura que el seu departament actua amb contundència quan detecta conductes inapropiades dels treballadors dels centres

La Fiscalia de Balears ha decidit incoar diligències d’investigació penal per investigar els presumptes casos de tràfic de drogues i de menors víctimes d’explotació sexuals tutelats per l’IMAS (Insitut Mallorquí d’Assumptes Socials).

La Fiscalia també ha lliurat al Cap Superior de Policia perquè s’investiguin els fets i identifiqui els presumptes responsables. Així ho ha anunciat la Fiscalia en un breu comunicat on informa que durant els darrers anys s’han denunciat “casos concrets” de conductes per fets similars. “Com no pot ser d’una altra manera, sempre s’han investigat”, assegura la institució.

La representant de la Delegació del Govern i cap de la Unitat de Coordinació de Violència sobre la Dona, Julia Vázquez, ha negat aquest dimecres l’existència d’una xarxa de prostitució a Balears i ha explicat que el que s’ha detectat fins ara són “diferents casos individuals”.

La representant de la Delegació del Govern i cap de la Unitat de Coordinació de Violència sobre la Dona, Julia Vázquez, ha negat aquest dimecres l’existència d’una xarxa de prostitució a Balears

Per la seva banda, la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, assegura que sota el seu mandat s’actuarà amb contundència sempre que es detecti una conducta inapropiada dels treballadors que fan feina directa amb menors que compleixen mesures judicials de privació de llibertat en els centres que tutela la Conselleria.

Dins la política de transparència del Govern, la consellera ha comparegut davant els mitjans de comunicació quan s’ha publicat que entre el 2016 i el 2019 s’acomiadaren cinc educadors socials que treballaven en els centres socioeducatius i que varen tenir una conducta sexual inadequada cap als menors ingressats. 

Santiago ha detallat que es detectaren un cas el 2016, dos el 2018 i dos el 2019. Automàticament, en cada un dels moments en què es produïren els fets, es posà en marxa una investigació interna, se n’obrí un expedient i finalment es procedí a l’acomiadament d’un home i de quatre dones.  

D’aquest cinc casos, es determinà que dos eren molt greus i tres eren greus. A l’instant, a més de l’acomiadament, davant les sospites d’un possible delicte, es posaren quatre dels casos en mans de la Fiscalia perquè avaluàs si s’havien d’obrir diligències.

Són tendència