Connect with us

Oci i Cultura

“La Mirada de l’Alumne”

Entregats els premis del 2n Concurs Fotogràfic ‘Bocamolla’ de l’IES Manacor

El passat dijous 8 de juny en el hall de l’IES Manacor va tenir lloc l’acte d’entrega dels premis del 2n Concurs Fotogràfic Bocamolla IES Manacor 2017. La revista escolar Bocamolla organitzà una nova edició del concurs fotogràfic obert a la participació de tots els alumnes de l’IES Manacor. Amb el lema «La Mirada de l’Alumne», el concurs té per objectiu donar a conèixer la visió personal dels alumnes del centre IES Manacor en qualsevol dels seus àmbits: educatiu, cultural, esportiu, científic, literari, tecnològic i/o d’oci. El concurs està obert a tot l’alumnat de l’ IES Manacor matriculat en estudis d’ESO, Batxillerat o Formació Professional durant el curs 2016-17. En aquesta edició, el jurat estava format per 3 professionals i artistes del món de la Fotografia: Carlos Costa (fotògraf i esculptor), Marina Cànoves (fotògrafa i artista plàstica) i Núria Sànchez (fotògrafa), i 2 professores del centre IES Manacor (Francesca Sapena, secretària i professora de Comerç, i Magdalena Duran, coordinadora web i professora d’Automoció).

El dictamen del jurat del II Concurs Fotogràfic Bocamolla fou que els guanyadors i finalistes són:

Categoria A – La mirada de l’alumne. En ella es valora, a part de la qualitat artística i/o tècnica de la fotografia, que transmeti la visió personal dels alumnes del centre IES Manacor en qualsevol dels seus àmbits: educatiu, esportiu, científic, literari i/o d’oci.

Guanyador: “No som màquines”. d’Antoni Gelabert Mascaró (1rBatx). Finalistes: “Viatge d’estudis a Londres” de Guillem Riera Fons (4tESO).

“Caos versus Ordre” de Maria del Carme Fuster Sbert (1rBatx).

“El camí cap al no res” de Caterina Pomar Santandreu (1rBatx).

Categoria B – Blanc i negre. De temàtica lliure, però amb la condició tècnica que la fotografia ha de ser en blanc i negre. En ella es valora la qualitat artística i/o tècnica de la fotografia, l’originalitat i el correcte ús dels elements i principis del disseny.

Guanyadora: “El camí cap al no res” de Caterina Pomar Santandreu (1rBatx). Finalistes: “El repicar de Manacor” de Cristina Martí Solana (1rBatx).

“BWF” de Maria Bennàssar Sastre (1rBatx).

Per altra banda, després de computar les votacions realitzades durant els mesos d’abril i maig a les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram de la revista Bocamolla) de les fotografies participants a la categoria C – Xarxes Socials, la guanyadora i les finalistes foren:

“Fill del mar” d’Antoni Ignasi Cànaves Llabrés (1rBatx).

Categoria C – Xarxes Socials. De temàtica i tècnica lliure, la seva votació es realitzà a través dels comptes de la revista Bocamolla a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram.

Guanyador: “Fill del mar” d’Antoni Ignasi Cànaves Llabrés (1rBatx). Finalistes: “Amor de germans a distància” de Pau Miquel Caldentey Langley (4tESO).

“El color de la tranquil·litat” de Lara Bolzani Gómez (1rESO).

Els premiats a les diferents categories del concurs fotogràfic varen rebre un trofeu o una medalla, un diploma i un obsequi.

Són tendència