Connect with us

Oci i Cultura

S’Agrícola ret un homenatge a Don Llorenç Bonnín

S'Agrícola ret un homenatge a Don Llorenç Bonnín

La seu de l’Associació acull una exposició de quadres, cedits pel seu nebot Pere Bonnín

El passat dissabte, dia 11 de gener, va ser inaugurada a S’Agrícola de Manacor l’exposició de quadres de Don Llorenç Bonnín. Aquests quadres han estat cedits pel seu nebot, Pere Bonnín i són un recull de diverses èpoques, ja que van des de quadres de motius religiosos pintats a la seva joventut fins a paisatges mallorquins i retrats de la seva família realitzats en la seva maduresa.

Don Llorenç Bonnín va néixer a Manacor l’any 1921, el seu primer destí com a capellà va ser Son Macià l’any 1945 fins que al 1954 el varen nomenar vicari de Crist Rei on va deixar una llarga empremta al llarg de més de 50 anys. Home icònic i polifacètic, les seves diferents tasques paral·leles a la religiosa el portaren a l’escriptura, centrada sobretot en el seu poemari en català, i la pintura realitzant els murals que decoren els temples de Crist Rei i Sant Pau a Manacor i de Son Valls a Felanitx.

La inauguració que va presentar Tomeu Matamalas va servir per retre-li un petit homenatge. Seguidament es va projectar un vídeo sobre la seva persona que va fer per al programa Sal i Llum, José L. Garcia Mallada. En aquest vídeo es veuen els diferents llocs on Don Llorenç va destacar com a sacerdot o com a pintor.

Va tancar l’acte el seu nebot Pere Bonnín contant anècdotes del seu oncle i finalment va llegir una emotiva carta escrita quasi al final dels seus dies. L’exposició podrà ser visitada fins dia 30 de gener.

Són tendència