Connect with us

Actualitat

El no èxit de les Fires i Festes

Tot i que en general les Fires i Festes de Primavera han tingut un gran nombre de participants, hi ha hagut alguns actes que no han obtingut els resultats esperats

La setmana passada acabaven en gran èxit les Fires i Festes de Primavera. Unes festes que any rere any es van consolidant i recollint adeptes. Però no tots els actes varen tenir el mateix grau de participació, i mentre que activitats ja consolidades com el Tast de Vins al Claustre de Sant Vicenç Ferrer, el ball dels Cossiers, el pregó o la fira varen concentrar a mils de persones, altres actes innovadors pareix que no varen tenir el mateix èxit.

Així, al plenari del mes de juny, on es pretenia fer balanç d’aquestes festes, es van posar damunt la taula dos actes concrets; la fira d’entitats i el gran concert d’inici de Fires i Festes.

El primer el va treure un regidor d’ERC. Llodrà va demanar a l’equip de Govern una valoració “sincera” de la Fira d’entitats. Aquesta fira va congregar a nombroses entitats locals com Aproscom, Dones de Llevant, Estel de Llevant o Creu Roja entre moltes altres dins el pati de na Camel·la per tal que poguessin mostrar al públic la seva feina i els seus projectes.

La fira d’entitats i el gran concert d’inici de Fires i Festes, no obtingueren la resposta de públic esperat

Catalina Riera va reconèixer que hi va passar molt poca gent, i que des de les associacions participants així els ho han fet arribar. De totes maneres, ella va confessar que “ho vaig comprovar en primera persona”, i és que una al·lota va ballar “i estava gairebé tota sola fent l’actuació”. Des d’aquest punt de vista Riera va assumir el fracàs però no el de la iniciativa, la qual considera molt necessària per donar a conèixer les entitats locals.

L’objectiu pel pròxim any serà millorar les condicions d’aquesta fira; com a possibles solucions hi ha la idea de fer una Fira independent o integrar les entitats al mateix recorregut de la fira. Riera també va voler afegir que “la idea de fer-ho al patí de na Camel·la va ser de les mateixes entitats.”

Carles Grimalt: “El concert va costar més de 10.000 euros a les arques municipals, fet que ens sembla excessiu tenint en compte que “només hi havia unes 20 persones”

Tant des del Govern com des de l’oposició varen coincidir amb aquesta valoració i en què donar a conèixer les entitats locals és una feina important, però s’hauran de pensar millors maneres.

Un altre no èxit de les Fires i Festes va ser el gran concert d’obertura de les festes a la Plaça Ramon Llull després del pregó. Carles Grimalt va treure la pregunta al plenari. El concert va costar més de 10.000 euros a les arques municipals, cosa que des de Volem- Manacor varen valorar “d’excessiva” tenint en compte que “només hi havia unes 20 persones”.

Des de la regidoria de Festes; varen assumir també que la participació no va ser l’esperada però que era impossible saber-ho. De totes maneres, van defensar la qualitat del concert i van assegurar “prendre nota i aprendre dels erros per l’any que ve”.

 

Són tendència