Connect with us

Actualitat

Santanyi decideix tancar al trànsit rodat el carrer Blai Bonet a les entrades i sortides d’escola

Santanyi decideix tancar al trànsit rodat el carrer Blai Bonet a les entrades i sortides d’escola

L’Ajuntament ha decidit donar prioritat a l’arribada al centre educatiu a peu, en bicicleta i de qualsevol manera que no sigui en cotxe

L’hora d’entrada i de sortida del CEIP Blai Bonet serà diferent a partir d’enguany. I és que l’Ajuntament de Santanyí ha decidit donar prioritat a l’arribada al centre educatiu a peu, en bicicleta i de qualsevol manera que no sigui en cotxe. Amb això allò que es pretén és evitar embossos i garantir als al·lots tranquil·litat i seguretat en entrar i sortir d’escola. Segons ha explicat la batlessa del municipi, Maria Pons, “volem que els nins s’acostumin a anar a peu pel poble, i també que els adults ens mentalitzem del fet que aquesta és la millor manera per evitar el col·lapse que patia aquest carrer a primera hora del dematí i a migdia”.

D’aquesta manera, el carrer Gómez Ulla quedarà tancat de les 8.15 a les 8.45, i de les 13.15 a les 13.45 mentre hi hagi classes. També es donarà pas als veïnats, als busos de transport escolar i als clients del negoci que hi ha al carrer. Per a tots els alumnes que hagin d’arribar en vehicle particular perquè no poden arribar a peu, hi ha disponible l’aparcament de la plaça Ramon Llull i cobrir la distància fins al centre caminant. Es tracta d’una mesura similar a les que ja s’han posat en pràctica en algunes ocasions, com la Setmana de la Mobilitat Sostenible.

Santanyi decideix tancar al trànsit rodat el carrer Blai Bonet a les entrades i sortides d’escola

Diferents veïnats de Santanyí, així com la direcció del CEIP Blai Bonet havien fet arribar a l’Ajuntament la voluntat d’aplicar algun tipus de mesura per fomentar l’arribada i sortida de l’escola sense cotxes. Per això, Maria Pons, s’ha mostrat molt satisfeta: “estem contents que finalment s’hagi pogut aplicar aquest canvi en la manera de començar el dia dels més petits d’aquest centre. Vàrem estudiar diferents opcions, i estem convençuts del fet que aquesta serà la millor, i esperem que tothom n’estigui satisfet, una vegada que ens hi hàgim avesats”.

Com fins ara, un agent de la Policia Local de Santanyí serà l’encarregat de controlar els accessos, així com del tancament i obertura de la circulació, una vegada que els nins i nines hagin entrat a classe.

Diferents veïnats de Santanyí, així com la direcció del CEIP Blai Bonet havien fet arribar a l’Ajuntament la voluntat d’aplicar algun tipus de mesura per fomentar l’arribada i sortida de l’escola sense cotxes

Són tendència