Connect with us

Vist a les xarxes

La Junta Electoral inhabilita Quim Torra

La Junta Electoral inhabilita Quim Torra

Una decisió polèmica i ajustada

Després de més de sis hores de debat, la Junta Electoral espanyola ha emès un comunicat avui capvespre pel qual estima els recursos del PP, Ciudadanos i Vox i, per tant, destitueix del càrrec de diputat al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. Tot plegat després que fos condemnat fa unes setmanes per desobediència. Per tant, en perdre la condició de diputat, la JEC l’haurà de destituir també com a president de la Generalitat.

Aquesta decisió, però, admetria un recurs per part de Torra. Fins que no es faci oficial i efectiva la comunicació a l’afectat, encara no es podrà presentar l’apel·lació davant de la Sala Tercera del Tribunal Suprem. S’haurà de veure, encara, si la presentació del recurs paralitza la inhabilitació o si la decisió de la JEC s’ha d’aplicar de forma immediata.

La decisió de la Junta Electoral s’ha pres per set vots a favor i sis en contra. Els sis membres reticents estan redactant els seus vots particulars, perquè consideren que la JEC no té autoritat per inhabilitar el president català. Minuts després que es conegués la notícia, ja han estat convocades diferents manifestacions de protesta per a aquest mateix divendres en diferents localitats catalanes.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència