Connect with us

Actualitat

La línia Porto Cristo – Cala Bona es cobrirà amb autobusos híbrids-elèctrics

La línia Cala Millor-Cala Bona farà servir autobusos elèctrics

El nou servei del transport públic interurbà que entrarà en funcionament  la pròxima tardor, comptarà amb una flota totalment renovada de vehicles no contaminants

El nou servei del transport públic interurbà que entrarà en funcionament  la tardor de 2020, comptarà amb una flota totalment renovada de vehicles no contaminants i cinc de les línies es cobriran amb autobusos elèctrics o híbrids.

Dels 220 busos nous, 216 funcionaran amb combustible alternatiu al dièsel, el que representa el 98% de tota la flota. D’aquests vehicles, 198 seran de Gas natural comprimit i 18 busos de propulsió elèctrica (9 elèctrics i 9 híbrids-elèctrics).  Només 4 (2%) seran microbusos dièsel Euro VI.

Els busos elèctrics o híbrids cobriran cinc línies i oferiran servei per les zones més urbanes. Cinc busos híbrids-elèctrics els trobarem en la línia que uneix Santa Ponça amb Cas Català i està previst que quatre més estiguin en la línia Porto Cristo – Cala Bona.

La càrrega dels nous busos de GNC es farà a noves gasineres que estaran a les cotxeres de les noves concessions ubicades al Polígon Ca na Lloreta d’Alcúdia, Polígon Industrial d’Inca, Polígon sa Tàpia de Palma, al municipi de Calvià i els polígons industrials de Felanitx i Artà.

Els nous busos del TIB incrementaran la seva capacitat passant de vehicles de 12 metres a vehicles de 15 i 18 metres a les línies de més demanda. D’altra banda es podrà disposar de la informació precisa de l’ocupaci en temps real i d’aquesta manera es podrà resoldre al moment situacions d’altra ocupació amb el reforç immediat de la línia.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència