Connect with us

Actualitat

El servei del tren Palma-Manacor puja un 17,2% el nombre d’usuaris

Entre els mesos de gener a octubre, amb les línies funcionament de manera totalment elèctrica,  el total de viatgers s’ha incrementat en més de 54.800

El nombre de viatgers de les línies regulars de tren de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) que cobreixen els trajectes entre Palma i Manacor i Palma i Sa Pobla ha experimentat un notable creixement  des que es van posar en marxa els serveis totalment elèctrics.

Pel que respecta al servei entre Palma i Manacor, el nombre d’usuaris ha experimentat una pujada més que destacable. Des que es va iniciar el servei electrificat el 8 de gener d’aquest mateix any i fins al 31 d’octubre, la xifra total d’usuaris ha pujat fins a 372.452, sumant 54.848 viatgers més: un augment d’un 17,27% respecte al mateix període de 2018.

L’electrificació, que ha suposat una fita en la història ferroviària de l’illa, ha proporcionat un bon nombre d’avantatges en diversos aspectes, com ara major comoditat als viatgers en eliminar el transbord de l’estació d’ Enllaç així com una major confortabilitat en els viatges. A més, comporta importants beneficis mediambientals, en convertir l’antic servei de tren en un transport més sostenible i eficient energèticament. L’electrificació ha significat també un estalvi anual d’un milió d’euros en l’explotació de la infraestructura ferroviària.

Són tendència