Connect with us

Comunitat

Es Murterar tanca les seves dues unitats més contaminants

Es Murterar tanca les seves dues unitats més contaminants

El Govern assegura que aquesta mesura no afectarà el subministrament energètic de Mallorca

Els grups 1 i 2, els més contaminants de la central tèrmica des Murterar, a Alcúdia, han deixat avui de funcionar. Ho fan a partir de l’acord adquirit entre el Govern de les Illes Balears, el govern espanyol i Endesa, el febrer passat. D’aquesta manera, arrenca el procés de descarbonització de les Illes Balears. Un procés que ha de culminar abans de  2050, quan l’energia produïda a la nostra comunitat sigui 100% neta, segons estableix la Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica.

A partir d’ara i fins al mes d’agost de 2021, els dos grups que queden operatius a Es Murterar només podran funcionar un màxim de 1.500 hores a l’any. Després, el còmput d’hores màxim quedarà reduït a 500 hores anuals fins al tancament definitiu de la central. Això és fins que entri en funcionament el segon enllaç entre Mallorca i la Península, que s’espera que s’aprovi a la planificació energètica 2021-2026.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha assegurat que “amb el tancament de les dues unitats més contaminants des Murterar, les que funcionaven amb carbó, es reduiran les emissions de gasos d’efecte hivernacle i contaminants. La qual cosa millorarà la qualitat de l’aire”. Yllanes ha afegit, a més, que aquest tancament parcial no suposa, en cap cas, una minva en el subministrament energètic de l’illa de Mallorca.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència