El consistori ha aprovat per majoria simple reclamar que sigui l’Administració Tributària de les Illes Balears (ATIB) qui gestioni els impostos generats aquí
En un plenari més curt del que normalment ens tenen acostumats els membr es de l’Ajuntament de Manacor s’han afegit a la proposta que ha presentat en forma de moció el grup de MÉS-Esquerra per tal de demanar la sobirania fiscal a l’Estat, o el que és el mateix; que siguin les Illes qui tinguin la competència total sobre els tributs recaptats a les Balears.

Aquesta moció ha rebut el suport dels grups d’AIPC, que amb la veu del seu portaveu, Joan Gomila, s’ha mostrat “molt d’acord”, i inclús ha comparat la necessitat de donar aquesta passa més a la passa que va fer el seu partit davant les desigualtats que sofria Porto Cristo abans del naixement del partit. A banda, el PI també s’hi ha mostrat d’acord. Catalina Riera ha explicat que si des de fa més de 10 anys és demanar la reforma fiscal i una distribució més equitativa i justa de la riquesa i no s’aconsegueix res, és hora de fer “aquesta passa més”. Una idea que ha compartit també Carles Grimalt, regidor de Volem Manacor.
Davant aquesta majoria, el PSOE i el PP s’han abstingut excusant-se en què la proposta “és utòpica”. Els dos grups han coincidit en assenyalar que l’ATIB no té els recursos necessaris ni econòmics ni humans per a assumir la gestió dels tributs de les Illes
La portaveu socialista, Núria Hinojosa, ha considerat que la moció “engana a la gent, ja que la Constitució no permet això”. Des del PP, la regidora d’Economia ha anat un poc més enfora i ha considerat que la proposta és com “demanar la independència.”

Els dos grups que si han mostrat en contra, han donat suport una estona abans a la moció del PSOE per a demanar una reforma fiscal, però no comparteixen la idea de la sobirania de competències a aquest àmbit.
Miquel Oliver en la defensa de la seva moció ha assegurat “que sempre ens agenollem davant els “lleons” del Congrés, i ha arribat l’hora de dir basta”.Una afirmació que han considerat tant des del PI, com a AIPC i de Volem
De totes maneres, Oliver ha matisat que no pretenen no donar res a l’Estat, simplement arribar a un acord de què aporten les Illes una vegada aquestes hagin cobert totes les seves necessitats. Contestant així a la regidora del PP, i assegurant que “tot i que voldrien”, no era una moció independentista.
Aquesta moció, juntament amb la del PSOE que demanava la reforma fiscal, també aprovada a aquest mateix plenari, serà o ja ha estat presentada en diferents ajuntaments de les Illes per tal de donar força a nivell estatal a la proposta.
La realitat és que les Balears reben menys de 161.000.000 d’euros en inversions que la resta de territoris de l’Estat. Xifres similars trobem en sectors tan importants com la sanitat o l’educació. Un balear rep en sanitat 1.275 euros mentre que la mitjana estatal està en els 1.357 i arriba als 1.767 en algunes comunitats En educació la situació és similar. Un 50% dels impostos de les Balears van a l’Estat i no tornen.