Connect with us

Comunitat

La Llei de Dependència ha donat cobertura a més de 31.000 ciutadans de Balears

Es compleixen 10 anys de l’entrada en vigor

En aquesta primera dècada de la Llei de Dependència, el Govern ha invertit 635 milions, dels quals l’Estat n’ha pagat 195. Per això, la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, demana que es millori el finançament. Santiago creu que el govern central hauria de fer front al 50% del cost de la Llei. Una llei “necessària”, però que ha patit una “paralització” durant els anys de la crisi econòmica i que ha de menester revisar alguns punts com la promoció de l’autonomia i la creació d’un pla d’infraestructures per tal que totes les comunitats autònomes tinguin les mateixes possibilitats a l’hora d’atendre als usuaris.

En els darrers dos anys, les sol·licituds d’ajudes de dependència s’han multiplicat per vuit. Al juliol de 2015, se’n presentaven 150 al mes; l’abril passat, 1.200. Un increment motivat per l’aprovació, ara fa dos anys, del Grau 1 o de Dependència Moderada, és a dir, que la persona necessita ajuda per desenvolupar algunes de les activitats bàsiques de la vida diària però que encara manté un nivell d’autonomia.

Actualment, hi ha 15 valoradors que avaluen les sol·licituds. Una xifra que s’incrementarà fins als 18 d’aquí a final d’estiu.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència