Connect with us

Oci i Cultura

Porreres i Porto Cristo, guardonats en els I Premis Estatals dels policies tutors

Uns premis convocats per la Delegació del govern espanyol sobre el Pla Nacional sobre Drogues

Els projectes dels policies tutors de Porreres i Porto Cristo, conjuntament amb Andratx , Inca i Llubí, han estat guardonats en els I Premis Estatals  a les Bones Pràctiques del Programa Marc Agent Tutor, uns premis convocats per la Delegació del govern espanyol sobre el Pla Nacional sobre Drogues, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i l’Associació Nacional d’Agents Tutors (ANAT), amb l’objectiu de reconèixer públicament i premiar les accions en matèria de prevenció i innovació que han desenvolupat els agents tutors de tota Espanya al llarg del curs 2018/2019. Aquest passat dijous es lliuraren els premis a la seu de la FEMP, a Madrid.

En el cas de Porto Cristo el projecte reconegut es “V volta amb bicicleta solidària IES Portocristo”. Es tracta d’un projecte impulsat pel policia tutor de la localitat i l’IES Portocristo per promocionar la pràctica esportiva entre l’alumnat i el professorat del centre, la qual cosa inclou el coneixement de la normativa que afecta a la circulació amb bicicleta a través de l’organització d’una excursió en aquest mitjà de transport. També l’activitat inclou un objectiu afegit de solidaritat, ja que incorpora una part de sensibilització de la comunitat educativa pel que fa a les persones amb trastorns mentals.

Pel que fa a Porreres, s’ha reconegut el Projecte d’Activitat d’Oci Saludable i Inclusiu Dirigit a Adolescents. Aquest projecte va néixer arran de la preocupació existent entre les famílies del municipi per l’inici primerenc dels adolescents en el consum de drogues. Així doncs, es va organitzar un grup d’adolescents per a la pràctica de beisbol amb l’objectiu de crear vincles nous d’amistat entre els adolescents, apropar la figura del policia tutor a la comunitat juvenil per tenir-lo com a referent en cas de necessitat, reduir l’absentisme escolar a través del compromisos adquirits, tenir una ocupació de temps lliure saludable i detectar situacions de risc entre els participants.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència