Connect with us

Comunitat

A partir de l’1 de gener: Les estacions de la ITV obriran tres hores més cada dia

A partir de l'1 de gener: Les estacions de la ITV obriran tres hores més cada dia

El nou horari passarà a ser de les 6 del matí a les 21 hores del vespre

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha anunciat avui que a partir de l’1 de gener de 2020 s’incrementarà en tres hores l’horari de les inspeccions a les estacions d’ITV. El passat mes d’octubre el Consell va adjudicar el contracte per dur a terme les inspeccions tècniques de vehicles de Mallorca a l’empresa General de Servicios ITV SA. Aquesta licitació modifica el model de gestió per donar més pes a la institució insular, que disposarà de més eines per incidir directament en el servei.

A més de les novetats ja anunciades aquestes darreres setmanes i amb la intenció d’oferir un servei millor, s’ha fet feina per ampliar l’horari actual una hora més el matí i dues més el vespre. D’aquesta manera, les quatre estacions, que fins ara feien inspeccions de les 7 h a les 19 h, passaran a fer-les de les 6 h a les 21 h, a partir de l’1 de gener.

A partir de l'1 de gener: Les estacions de la ITV obriran tres hores més cada dia

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha anunciat avui que a partir de l’1 de gener de 2020 s’incrementarà en tres hores l’horari de les inspeccions a les estacions d’ITV.

El conseller Iván Sevillano ha afirmat que “fa unes setmanes vàrem anunciar una rebaixa del 25 % en les actuals tarifes i ara podem dir que també ampliarem en aquest mateix percentatge els horaris d’obertura. Volem agrair a tot el personal de les estacions i al comitè d’empresa la bona voluntat i disposició que han tengut per fer possible aquest acord”.

Nou mètode de pagament 

A partir de 2020 la institució insular s’encarregarà de recaptar les taxes del servei d’ITV, que s’abarateixen en un 25 %. L’adjudicatària es dedicarà únicament a les inspeccions i cobrarà només per les que dugui a terme. En aquest sentit, tant el contracte com l’ordenança fiscal que entrarà en vigor a partir de dia primer de gener, estableixen en l’article 7, pel qual s’aproven les taxes de la ITV, que el procediment d’ingrés per a totes les inspeccions serà d’autoliquidació i els mètodes de pagament seran els següents:

·    Targeta de crèdit o dèbit als punts habilitats a cadascuna de les estacions. 
·    A qualsevol entitat financera col·laboradora del Consell de Mallorca, emprant el document de liquidació corresponent, expedit des de l’aplicació informàtica de gestió i recaptació de tributs de la institució insular, igualment disponible en els punts habilitats a cadascuna de les estacions. 
·    També s’està fent feina per habilitar el pagament per via telemàtica a través de la seu electrònica del Consell, la qual cosa estarà disponible al llarg de 2020.

En aquest sentit, el conseller ha explicat que «amb aquesta mesura nova de pagament, en la qual estam treballant, facilitarem l’accés directe a les línies d’inspecció i estalviarem temps a la ciutadania”. El Consell ha previst un règim sancionador davant possibles incompliments de l’empresa adjudicatària en alguna de les noves condicions. El termini del contracte serà de dos anys però hi ha la possibilitat de prorrogar-lo fins a dos anys més, any per any.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència