Connect with us

Actualitat

Entra en servei l’autobús llançadora de Santanyí a cala s’Almunia i es caló des Moro

És una experiència capdavantera de restricció d’accés de vehicles als espais naturals

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, acompanyat del batle de Santanyí, Llorenç Galmés, ha presentat aquest dilluns la posada en marxa de l’autobús llançadora de Santanyí a cala s’Almunia i es caló des Moro. Amb aquesta iniciativa es millora l’accés a Cala s’Almunia que des del passat 1 de maig tenen restringida l’entrada amb vehicle particular. El bus regular de la L505 està en funcionament des del dia 1 de juny; fins avui han utilitzat aquest nou servei 397 persones i el dia de més afluència el varen fer servir 59 persones.

La línia 505 opera amb 9 expedicions diàries amb sortides cada 60 minuts des de Santanyí entre les 10.00 i les 19.00 hores i segueix l’itinerari Santanyí – caló des Moro/ cala s’Almunia – Cala Llombards – Santanyí. El bus llançadora funciona tots els dies de la setmana fins el 30 de setembre. Aquest servei s’integra dins la xarxa del transport regular TIB. El bitllet senzill té un cost d’1,50 euros i les persones usuàries d’aquest servei poden fer ús de la targeta intermodal amb els seus descomptes habituals.

Dins el nucli de Santanyí la primera parada de la línia 505 està ubicada al polígon de s’Olivó on l’Ajuntament ha habilitat un aparcament gratuït. La segona parada es troba ubicada al carrer de na Ravandella i enllaça amb altres línies de autobús, com la L501 a Palma.

Són tendència